Mergi direct la conținut »
Joacă la păcănele de la 10 ani! Doi copii din Vaslui au câștigat și au cerut banii (VIDEO)
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Joacă la păcănele de la 10 ani! Doi copii din Vaslui au câștigat și au cerut banii (VIDEO)

Joacă la păcănele de la 10 ani! Doi copii din Vaslui au câștigat și au cerut banii (VIDEO)

Scene revoltătoare într-un bar din județul Vaslui. Doi copii au fost filmați în timp ce jucau la păcănele într-un bar din localitatea Călugăreni. Nu au mai mult de 10 ani, dar au învățat rapid regulile jocurilor de noroc. Au venit de acasă cu 5 lei și au câștigat de 12 ori mai mult. Bucuroși, minorii au împărțit frățește cei 60 de lei. Halucinant este că patronul localului nu a avut nicio reacție și a tolerat joaca ilegală.

În imagini se vede cum minorii sunt lăsați să joace în voie. Uluitor este că mai mulți spectatori îi încurajează de pe margine ca să aibă noroc la păcănele.

În imagini apare și patronul localului. Omul nu pare deloc deranjat că e părtaș la o ilegalitate. Atunci când este întrebat dacă minorii au voie să joace, bărbatul are o reacție uluitoare. ”Da! De ce? Tu cine ești?. ”Păi, e frati-miu”, a spus tânărul care filma.

“Domnu, scoateți banii!”

În cele din urmă, copiii câștigă 60 de lei, îi cer patronului banii și apoi pleacă, relatează vremeanoua.ro

Oamenii care au văzut scenele spun că sunt revoltați. ”La 11 ani, să joci la aparate…Ce patron e acesta? Profită de imaturitatea lor pentru a-i păcăli”.

100.000 de lei este amenda pe care o riscă patronul barului

Potrivit legii, accesul minorilor în spațiile cu jocuri de noroc este strict interzis. ”Sancțiunile ce se aplică în asftel de situații sunt contravenționale – amendă între 50.000 și 100.000 de lei. Însă acestea nu sunt aplicate de Poliție, ci de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc a fost înființat în 2013 și se află în subordinea Guvernului României. Instituția dă autorizații operatorilor de jocuri de noroc și le monitorizează activitatea.

Close
Închide
  Close