MENIU CAUTĂ
28 Aug. 2018 15:38

Job plătit cu peste 20.000 de euro pe lună. Se caută peste 240.000 de angajați

Distribuie

Postul de căpitan de aeronavă sau pilot de avion este plătit cu peste 20.000 de euro pe lună în Asia, acolo unde există o criză majoră de angajați în acest domeniu. Boeing spune că Asia va avea nevoie de 240.000 de piloți în următoarele două decenii, scrie BBC News.

Dacă aveți nevoie de un loc de muncă, vă recomandăm să luați în considerare pregătirea de pilot pentru avioane comerciale și apoi să vă mutați în China.

Boeing estimează că zona Asia-Pacific va avea nevoie de un număr foarte mare de piloți, tehnicieni și echipaj de cabină în următorii 20 de ani.

Creșterea economică a regiunii va duce la o creștere a bogăției populației și prin urmare a numărului de călătorii, ceea ce va însemna că vor fi necesari în jur de 240.000 de piloți și 317.000 de membri ai echipajului de bord până în 2037. Jumătate din acest număr va fi necesar doar în China.

Industria aviatică din Asia se confruntă deja cu o criză a personalului de cabină și de blocaje în formarea unor noi angajați. De asemenea, un număr important din actualii piloți de linie se vor pensiona în următorii ani, iar numărul companiilor care angajează avioane private de lux sau practică turism cu elicoptere este în creștere în această zonă.

Cumulați, toți acești factori i-a făcut pe cei de la Boeing să ajungă la cifra de 240.000 de joburi vacante în următoarea perioadă.

Boeing estimează că în China va fi nevoie de 128.500 de piloți, Asia de Sud-Est 48.500 și Asia de Sud 42.750 de piloți.

De altfel, gigantul american din domeniul aerospațial și de apărare susține că 40% din toate avioanele noi pentru pasageri vândute în următorii ani vor ajunge în zona Asia-Pacific.

Job plătit cu peste 20.000 de euro pe lună

Analiștii avertizează că lipsa de piloți pune riscul creșterii industriei aviatice deoarece fără piloți, avioanele stau goale. De asemenea, cerințele piloților pentru salarii mai mari vor reduce profiturile companiilor aeriene.

Extinderea pieței aviatice în Asia creează joburi care nu pot fi ocupate de populația locală, de aceea companiile asiatice, în special cele chineze, recrutează mai mulți piloți de pe alte continente, cărora le pot oferi salarii mult mai mari decât ar primi în țara lor.

Recruții străini au, în general, competențe superioare în limba engleză și sunt adesea mai profesioniști și mai buni la gestionarea situațiilor de stres. De aceea salariile lor sunt de obicei cu 20% mai mari decât cele ale omologilor lor chinezi.

În China de exemplu, salariul mediu pentru piloți este de aproximativ 20 de ori mai mare decât salariul mediu general.

Piloții străini care lucrează pentru companiile aeriene chineze pot fi plătiți cu de patru ori salariul din țara lor de origine, cum ar fi Brazilia și Rusia, au afirmat surse pentru The Guardian.

Unele companii aeriene chineze sunt dispuse să plătească salarii chiar și de 26.000 de dolari pe lună pentru piloții străini, a declarat Dave Ross, președintele companiei Wasinc International, o companie de recrutare piloți.


Citește și: FOTO | Imagini din ultima vacanță de vară a lui Vladimir Putin. Președintele Rusiei nu s-a mai pozat la bustul gol


 

Citește mai multe despre Asia, China și Salarii pe Libertatea.

Comentarii