MENIU CAUTĂ

Johann Sebastian Bach, sărbătorit de Google cu ajutorul Inteligenței Artificiale

Distribuie

Google îl sărbătorește pe Johann Sebastian Bach la 334 de ani de la nașterea sa, cu un doodle special realizat cu ajutorul Inteligenței Artificiale (IA).

Utilizatorii motorului de căutare Google pot folosi joi pentru prima dată IA pentru a crea o operă muzicală.

Doodle-ul special realizat pentru a marca aniversarea nașterii marelui compozitor german îi prezintă prima dată utilizatorului noțiuni de bază din muzica clasică, după care îi oferă posibilitatea să-și creeze propria melodie armonizată apoi în stilul și tehnica lui Bach cu ajutorul Inteligenței Artificiale.

Cine a fost Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach este unul dintre cei mai apreciați compozitori din istoria universală a muzicii.

Născut în localitatea Eisenach, Germania, pe 21 martie 1685, în familia unui muzician de curte, Johann Ambrosius Bach, a primit o educație aleasă și a învățat să cânte la vioară, clavecin și orgă.

Muzica pentru orgă a constituit o preocupare de-a lungul întregii sale vieți (avea să compună circa 250 de lucrări pentru orgă, peste 150 de corale pentru orgă).

Dar de-a lungul vieții sale, Bach a tratat toate genurile muzicale din epocă, cu excepția operei. Cantata s-a aflat în centrul creației vocale a lui Bach, care a scris cinci serii de lucrări în acest gen.

Pe plan personal, la vârsta de 21 de ani s-a căsătorit cu verișoara sa, Maria Barbara, care îi dăruiește șapte copii. În anul 1720 Maria Barbara moare și, la câteva luni după aceea, Bach se recăsătorește cu cântăreața Anna Magdalena Wulken, cu care va avea 13 copii.

În cea mai mare parte a vieții, Bach s-a luptat pentru ca munca sa să fie apreciată la adevărata ei valoare, însă, din nefericire abia la un secol după moartea sa a început să fie recunoscut cu adevărat ca un geniu.

În ultima parte a vieții sale, Bach a orbit, iar la 28 iulie 1750 a murit în Leipzig, la vârsta de 65 de ani.


Citește și: VIDEO/ Imagini șocante într-o școală din București! O învățătoare s-a filmat în timp ce țipă la elevi, apoi a trimis înregistrarea părinților. „Nu poţi să şi cânţi? Pui inimi cu gura? Le-ai lipit şi prost”


 

Citește mai multe despre Google și Google doodle pe Libertatea.

Comentarii