MENIU CAUTĂ
16 Apr. 2018 12:28 , de Cristian Burcioiu

Jumătate de kilogram de aur și 10.000 de țigări capturate, la Giurgiu. Valoarea mărfii de contrabandă este estimată la 100.000 de lei

Distribuie

Un bulgar a vrut să intre în țară cu o mică comoară estimată pe piața neagră la aproximativ 100.000 de lei. Este vorba de o jumătate de kilogram de aur și 10.000 de țigări capturate la Giurgiu. Marfa de contrabandă descoperită la granița cu Bulgaria urma să ajungă în vestul Europei.

Trusa de scule a mașinii bulgarului în vârstă de 44 de ani, dar și bagajele acestuia au fost locurile în care polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit 557 de grame de aur și 500 de pachete de țigări. Ghinionul bulgarului a fost acela că  echipa de control l-a selecționat la întâmplare pentru a fi supus unui control de rutină, însă mult mai amănunțit fața de cel efectuat asupra celorlalte persoane aflate în acel moment în tranzit în frontiera românească.

Aurul și țigările de contrabandă era penbtru piața neagră din Occident

Marfa de contrabandă, firește nedeclarată la graniță, era destinată, conform declarațiilor șoferului, pieței negre din vestul Europei. Dacă jumătatea de kilogram de aur și cele 10.000 de țigarete de contrabandă ar fi fost comercializate, i-ar fi băgat în buzunare bulgarului nu mai puțin de 100.000 de lei. Polițiştii de frontieră continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigări.

Loading...
Comentarii