„Văd deja tentative de influenţare, prin manipulări, a alegerilor pentru Parlamentul European. Vin din multe direcţii, nu numai din afara UE”, a susţinut Juncker, într-un interviu difuzat vineri de grupul media german Funke.

Juncker a explicat că există „state în interiorul UE” care încearcă să devieze voinţa alegătorilor „către o anumită direcţie” şi prin intermediul difuzării de „fake news”.

Președintele Comisiei Europene a dat asigurări că executivul european este „echipat” pentru a răspunde acestor tentative şi a anunţat că-şi va înmulţi eforturile în următoarele săptămâni pentru a putea face faţă oricăror situaţii care ar putea apărea.

Vorbind de participarea Marii Britanii la alegerile din 0perioada 23-26 mai, Jucnker a declarat că acest lucru este perfect normal deoarece Brexitul nu s-a realizat încă și Regatul Unit continuă să fie stat membru al UE și cetăţenii săi au dreptul să voteze.

Juncker, care nu va mai candida pentru un al doilea mandat de preşedinte al Comisiei Europene, a abordat şi subiectul unei Europe mai federale, afirmând că UE „nu ar trebui să devină un creuzet în care toate diferenţele să dispară”. Întrebat despre ideea creării Statelor Unite ale Europei, Juncker a răspuns: „Ar trebui să renunţăm (să mai folosim acest termen). Nu cred că vom avea vreodată un stat centralizat după model american. Şi nici nu vreau să se întâmple aşa ceva”.

Rugat să răspundă cum ar dori să fie menţionat în cărţile de istorie, Juncker a replicat că ar vrea să fie pomenit drept cineva care „a încercat tot ce a fost omeneşte posibil”. „Da, este de ajuns. Nu toţi încearcă. Şi ar fi plăcut ca cineva să adauge: A făcut lucrurile să se mişte”, a declarat Juncker.


Citește și: Un consilier prezidențial i-ar fi salvat mandatul lui Donald Trump prin simplu fapt că nu i-a ascultat ordinele


 

Adevăratul motiv pentru care Raluca Arvat a plecat de la Pro TV după 20 de ani. A vrut să se afle de la ea
GSP.RO

Adevăratul motiv pentru care Raluca Arvat a plecat de la Pro TV după 20 de ani. A vrut să se afle de la ea