Mergi direct la conținut »
Juncker: ”Istoria îi va da dreptate lui Merkel în privința refugiaților”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Juncker: ”Istoria îi va da dreptate lui Merkel în privința refugiaților”

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a lăudat-o pe cancelarul german Angela Merkel pentru politica sa de primire a refugiaţilor. "Angela Merkel a făcut lucrul potrivit în toamna anului 2015, iar istoria va confirma acest lucru", a declarat Jean-Claude Juncker într-un interviu apărut în ediţia de vineri a tabloidului Bild.

De Adrian Ilie,

„Dacă ar fi închis frontiera germană, Austria şi Ungaria s-ar fi prăbuşit sub povara refugiaţilor. Acesta este adevărul”.

Întrebat dacă Angela Merkel a condus sau a divizat Uniunea Europeană, Juncker a răspuns: „Puteţi face multe de la Berlin. Asta-i adevărat. Dar o singură persoană nu poate nici să conducă şi nici să divizeze UE. În Europa ai întotdeauna nevoie de aliaţi solizi pe care să te poţi baza şi de mulţi prieteni dacă vrei să realizezi ceva”.

Deşi Germania nu a fost „o barcă cu motor”, ci mai degrabă „un petrolier lent” în interiorul UE, în momentele cruciale Merkel şi alte „minţi strălucite” au „adus laolaltă oameni şi au pus cap la cap lucruri”, a mai spus preşedintele Comisiei Europene.

Citește și:Angela Merkel ar putea fi următorul președinte al Consiliului European

Close
Închide
  Close