În timpul unei conferinte de presă, un ziarist l-a întrebat pe premierul canadian cum comentează declarațiile lui Trump, care a amenințat că va trimite armata pe străzi pentru a opri manifestațiile, precum și la intervenția cu gaze lacrimogene din capitala Washington pentru a dispersa protestatari, astfel încât președintele american să meargă pe jos la o biserică, unde s-a fotografiat cu o Biblie în mână.

În plus, jurnalistul l-a întrebat pe Trudeau de ce refuză sistematic să comenteze acțiunile lui Trump și ce mesaj transmite țării pe care o conduce, dacă refuză să facă vreo declarație.

Deși în general premierul canadian are replici prompte, acum el a făcut o pauză de 21 de secunde, înainte de a răspunde.

„Urmărim cu oroare și consternare ce se întâmplă în Statele Unite”, a declarat el în cele din urmă, repetând declarațiile de acum o săptămână, după primele manifestații violente provocate de moartea lui George Floyd. El a continuat că acesta este un „moment să asculți, să afli care sunt nedreptățile care continuă de ani sau chiar decenii, în ciuda progreselor”.

“Vreau să mă adresez tinerilor canadieni de culoare: vă aud, aud neliniștile, furia, durerea. Vă aud când spuneți că vă amintesc de experiențele dureroase de rasism și discriminare. Pentru mulți canadieni, ceea ce se întâmplă în cealaltă parte a frontierei (Statele Unite ale Americii – n.r) în acest moment sunt scene familiare. Rasismul față de persoanele de culoare, discriminarea sistematică, injustiția, există și la noi”, a declarat Justin Trudeau.

Manifestații antirasiste de amploare au avut loc weekendul acesta la Toronto, Vancouver și Montreal. Protestele au exprimat, totodată, solidaritatea față de demonstrațiile din SUA, izbucnite în urma decesului lui George Floyd.

Citeşte şi:

Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: “Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”

Cadrele medicale și directoarea Centrului Caraiman din subordinea Primăriei Sector 1, “actori” în clipul lui “Axinte” de la Vacanța Mare: “Parlamentari, doctori, vedete/ Le este frică de izolete”

George Floyd a murit asfixiat, arată o autopsie independentă, care o contrazice pe cea oficială

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
RECOMANDĂRI