„Kendama Challenge”, sâmbătă, la Timișoara. Copiii iși demonstrează îndemânarea

19 mai 2017 22:05

„Kendama Challenge”, prima competitie de Kendama din Timișoara, se va desfășura sâmbătă în Parcul Botanic din oraș.

„Kendama Challenge” este evenimentul organizat de Sfera Timișoarei sâmbătă, 20 mai, în Parcul Botanic, începând cu ora 15.30. Copiii își vor arăta măiestria în acest joc.

Peste 500 de copii vor arăta schemele în jocul Kendama, în Parcul Botanic.

„Scopul acestui eveniment este de a încuraja copiii pasionaţi de kendame să socializeze, să împărtăşească schemele pe care le-au descoperit, să petreacă timp în aer liber, jucându-se. Curioşi sau pasionaţi, haideţi cu noi pe 20 mai, de la ora 16, în Parcul Botanic. În competiţie intră doar copiii care s-au înscris şi se regăsesc pe listele de participare”, transmit cei de la Sfera Timișoarei pe pagina de Facebook a evenimentului.

Participarea la competiţie se face doar cu acordul părinţilor pentru toate persoanele minore înscrise. Este nevoie de un acord de participare semnat de părinți, plus 10 lei donaţie /taxă de înscriere.

Citește și: CRBL se pregătește de un record mondial. Colecția lui de jucării kendama numără 348 de piese și… mii de euro

Jocul Kendama este un obiect (preferabil din lemn) format dintr-o țepușă, 3 cupe și o bilă care este atașată printr-o sfoară de mâner. Corpul principal – kenul sau sabia are un vârf sau țepușă care se numește kensaki. Partea opusă, cupa bază se numește chuzura. Cele două cupe de lângă kensaki sunt de două mărimi, cea mică se numește Kozara și cea mare Ozara. Bila se numește tama.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro