Mergi direct la conținut »
De ce vrea Kim Jong Un mai multe întâlniri cu președintele sud-coreean
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > De ce vrea Kim Jong Un mai multe întâlniri cu președintele sud-coreean

De ce vrea Kim Jong Un mai multe întâlniri cu președintele sud-coreean

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că doreşte să organizeze noi summituri cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, în 2019, pentru a atinge obiectivul denuclearizării Peninsulei Coreea.

Kim Jong Un chiar i-a trimis o scrisoare duminică, 30 decembrie, liderului sud-coreean pentru a marca detensionarea situaţiei în peninsulă prin organizarea a trei summituri anul acesta, după ani de confruntare marcaţi de o serie de teste nucleare şi balistice nucleare nord-coreene.

În scrisoare, Kim Jong Un şi-a exprimat regretul că vizita sa la Seul nu a mai avut loc, exprimându-şi „hotărârea fermă” ca această vizită să aibă loc în viitor, se arată într-un comunicat al cabinetului preşedintelui Moon Jae-in.

„Kim Jong Un a afirmat că doreşte să se întâlnească de multe ori cu preşedintele Moon, anul viitor, pentru a face progrese în discuţiile privind pacea şi prosperitatea şi soluţionarea problemei denuclearizării Peninsulei Coreea”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui sud-coreean, Kim Eui-kyeom, citat de Agerpres.

În cadrul summitului cu preşedintele american Donald Trump, din iunie, din Singapore, liderul nord-coreean a promis că va depune eforturi pentru denuclearizare, dar cele două părţi au făcut puţine progrese, încercând să reprogrameze o reuniune la nivel înalt, care a fost brusc anulată, în noiembrie.

FOTO – EPA


Citește și… Cum au acționat hoții care au aruncat în aer bancomatul din Brașov. Au acoperit cu vopsea camerele de supraveghere de la bancă, dar au fost văzuți pe geam de locatari!


 

Close
Închide
  Close