Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Kim Jong-Un vrea relații "mai strânse" cu Seulul

Kim Jong-Un vrea relații „mai strânse” cu Seulul

Kim Jong-Un își dorește relații mai strânse între Coreea de Sud și cea de Nord. Liderul nord-coreean a afirmat că își dorește să "avanseze" în relația cu Seulul, la finalul întâlnirii cu delegația din Coreea de Sud. Totodată, Kim Jong-Un a spus că a ajuns la un acord "satisfăcător" privind organizarea unui summit intercoreean, relatează BBC News.

Kim Jong-Un a primit o delegație de la Seul, prima de când acesta a preluat puterea. Oficialii din țara vecină au vizitat capitala țării Phenian și au luat cina alături de liderul țării. La final, delegația sud-coreeană a comentat scurt întâlnirea, afirmând că cele două părți au ajuns la un „acord satisfăcător” cu privire la desfășurarea discuțiilor viitoare. De partea cealaltă, liderul țării comuniste a afirmat că vrea relații mai strânse cu Seulul.

Agenția oficială a Phenianului KNCA a anunțat că președintele țării i-a primit „călduros” pe cei din delegația sud-coreeană din care fac parte șeful serviciului secret, Suh Hoon, și consilierul de Securitatea Națională, Chung Eui-yong. Această vizită are loc după ce sora liderului nord-coreean, Kim Yo-Jong a mers în Sud, cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarnă.

Acum, delegația sud-coreeană urmează să meargă la Washington, pentru informarea oficialilor americani cu privire la discuțiile cu Phenianul. SUA au anunțat că sunt „cu precauție optimiste” în ceea ce privește îmbunătățirea relațiilor dintre cele două Corei. Totodată, Washingtonul a exclus posibilitatea unor discuții oficiale cu Phenianul, până când regimul nu renunță la programul nuclear.


Citește și: De ce a accesat România doar 10,7% din fondurile UE: ”para-ndărătul” taie interesul românilor pentru bani europeni


Foto: EPA

Close
Închide
  Close