MENIU CAUTĂ
08 Feb. 2018 10:55

Președintele Coreei de Sud va lua masa cu sora lui Kim Jong Un

Distribuie

Seulul arată că președintele Sud-Coreean, Moon Jae-in, va lua masa cu sora liderului suprem din Coreea de Nord, Kim Yo-jong, alături de alți membri de seamă ai delegației de la Phenian. Coreea de Nord a trimis în Coreea de Sud o delegație formată din sute de oameni pentru a lua parte la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018.

Întâlnirea vine după ce Phenianul a refuzat categoric să întâlnească delegația americană venită la deschiderea Jocurilor Olipmpice de Iarnă, transmite CNN.

Jo Yonk Sam, șeful departamentului pentru Afaceri Externe al Coreei de Nord, a spus marți că țara sa nu a 'implorat SUA pentru un dialog' și nu o va face acum.

'Nu avem vreo intenție să ne întâlnim cu SUA în cadrul vizitei noastre din Coreea de Sud', a spus Jo într-un scurt comunicat de presă trimis agenției de presă de la Phenian KCNA.

Coreea de Nord a ținut o paradă militară, cu o zi înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018

Coreea de Nord a ținut o paradă militară, cu o zi înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018. Coreea de Nord a ținut o paradă militară, mai mică decât de obicei, cu o zi înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă.

sincronizarea paradei cu apropierea festivității de deschidere a Jocurilor Olimpice de la PyeongChang a fost criticată de SUA. Este prima dată când parada militară anuală este ținută în luna februarie.

Cu două zile mai devreme, marți, televiziunea de stat de la Phenian a început să arate filme patriotice cu ceea ce pare că ar fi fost o promovare a difuzării paradei militare.

'Se pare că parada a fost deschisă la ora 10:30 (ora Seulului)', au susținut surse guvernamentale anonime pentru agenția de presă Yonhap.

Oficialii sud-coreeni au spus în luna ianuarie că aproximativ 13.000 de trupe și 200 de echipamente militare au fost văzute în apropierea unui aeroport din Phenian în cadrul unei repetiții pentru o paradă. Experții au spus că Phenianul se așteaptă să se laude cu rachetele sale de distanță lungă.

Parada militară a venit doar cu o zi înainte de startul Jocurilor Olimpice de Iarnă, care vor avea loc în perioada 9-25 februarie la Pyeongchang, în Coreea de Sud. Ambele țări din Peninsula Coreeană vor defila sub același steag.


CITEȘTE ȘI: Avertisment BNR: Cresc ratele la credite, vin noi scumpiri, iar economia „duduie' pe consum ca-n precriza din 2008

Citește mai multe despre kim jong un, Coreea de Nord și Coreea de Sud pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii