MENIU CAUTĂ
08 Feb. 2018 10:55

Președintele Coreei de Sud va lua masa cu sora lui Kim Jong Un

Distribuie

Seulul arată că președintele Sud-Coreean, Moon Jae-in, va lua masa cu sora liderului suprem din Coreea de Nord, Kim Yo-jong, alături de alți membri de seamă ai delegației de la Phenian. Coreea de Nord a trimis în Coreea de Sud o delegație formată din sute de oameni pentru a lua parte la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018.

Întâlnirea vine după ce Phenianul a refuzat categoric să întâlnească delegația americană venită la deschiderea Jocurilor Olipmpice de Iarnă, transmite CNN.

Jo Yonk Sam, șeful departamentului pentru Afaceri Externe al Coreei de Nord, a spus marți că țara sa nu a 'implorat SUA pentru un dialog' și nu o va face acum.

'Nu avem vreo intenție să ne întâlnim cu SUA în cadrul vizitei noastre din Coreea de Sud', a spus Jo într-un scurt comunicat de presă trimis agenției de presă de la Phenian KCNA.

Coreea de Nord a ținut o paradă militară, cu o zi înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018

Coreea de Nord a ținut o paradă militară, cu o zi înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018. Coreea de Nord a ținut o paradă militară, mai mică decât de obicei, cu o zi înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă.

sincronizarea paradei cu apropierea festivității de deschidere a Jocurilor Olimpice de la PyeongChang a fost criticată de SUA. Este prima dată când parada militară anuală este ținută în luna februarie.

Cu două zile mai devreme, marți, televiziunea de stat de la Phenian a început să arate filme patriotice cu ceea ce pare că ar fi fost o promovare a difuzării paradei militare.

'Se pare că parada a fost deschisă la ora 10:30 (ora Seulului)', au susținut surse guvernamentale anonime pentru agenția de presă Yonhap.

Oficialii sud-coreeni au spus în luna ianuarie că aproximativ 13.000 de trupe și 200 de echipamente militare au fost văzute în apropierea unui aeroport din Phenian în cadrul unei repetiții pentru o paradă. Experții au spus că Phenianul se așteaptă să se laude cu rachetele sale de distanță lungă.

Parada militară a venit doar cu o zi înainte de startul Jocurilor Olimpice de Iarnă, care vor avea loc în perioada 9-25 februarie la Pyeongchang, în Coreea de Sud. Ambele țări din Peninsula Coreeană vor defila sub același steag.


CITEȘTE ȘI: Avertisment BNR: Cresc ratele la credite, vin noi scumpiri, iar economia „duduie' pe consum ca-n precriza din 2008

Loading...
Comentarii