„Putem să ajungem în faza în care aceste măsuri se pot prelungi luni de zile”, a atras atenţia preşedintele, el arătând că este important ca măsurile anunţate de autorităţi să fie respectate în continuare.

Şeful statului a mai spus că, de Paştele catolic, care se sărbătoreşte în această duminică, va sta acasă, cu soţia sa, fără să meargă la biserică sau să cheme prieteni în vizită.

„Vom fi acasă, vom urmări liturghia la TV, vom aprinde o lumânare în casă şi ne vom ruga. Asta mă aştept, dragi români, să faceţi cu toţii”, a mai spus șeful statului.

original_vizita_la_centrul_national_de_conducere_si_coordonare_a_interventiei_-_08-04-2020_4Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5


Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis, după vizita la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.

 • Suntem în afara Bucureștiului, la Centrul Național de Coordonare pentru Situații de Urgență. Am făcut o vizită, însoțit fiind de prim-ministrul Ludovic Orban, de ministrul de interne Marcel Vela, evident de domnul secretar de stat Raed Arafat, care astăzi ne-a condus prin acest centru.
 • Este un centru care funcționează foarte bine, mi s-au prezentat metodele de lucru, protocoalele, rezultatele care au fost obținute deja până acum.
 • Am discutat câteva proceduri unde mai este loc de un pic de îmbunătățire, însă, în ansamblu, sunt foarte mulțumit și sper să facă față la toate situațiile care ar putea să apară în zilele următoare.
 • În acest moment însă, vreau să aduc, pe scurt, în discuție două teme care mi se par foarte importante, teme care vă privesc pe dumneavoastră, dragi români, pe toți.
 • Prima temă – vremea este frumoasă, auzim la știri că sunt unele țări deja unde se face un plan pentru relaxare. Oricât de rău îmi pare, trebuie să vă spun clar, pe față: noi, în România, nu suntem în această fază.
 • La noi, în România, din păcate, numărul de cazuri crește, numărul de persoane care sunt tratate în urgențe crește, și chiar dacă ne dorim cu toții să se termine cât mai repede această criză, vă spun că la noi încă nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm.
 • Și vreau să vă spun mai mult: depinde de noi cât mai durează până când putem să venim cu un plan de relaxare a măsurilor. De ce depinde de noi: fiindcă această infecție, acest virus, merge de la om la om.
 • Dacă respectăm, aș spune chiar cu sfințenie, regulile impuse de autorități – să nu ne întâlnim cu persoane, să evităm contactul fizic, să ne izolăm, să ieșim din casă numai atunci când trebuie, dacă respectăm aceste reguli, atunci cu siguranță vom putea mai repede să ajungem la faza de relaxare, să ne reluăm aproape normal viața.
 • Dacă, în schimb, ne relaxăm prea repede, dacă credem că vremea frumoasă alungă virusul, dacă credem că nu mai este atât de grav, atunci, dragii mei, vă spun că putem să ajungem în faza în care aceste măsuri trebuie prelungite încă luni de zile și nimeni nu-și dorește așa ceva.
 • Deci, repet: măsurile trebuie respectate cu strictețe în continuare, pentru a ajunge și noi, la momentul potrivit, în situația să relaxăm unele dintre aceste măsuri.
 • A doua, și asta îmi cade și mai greu să vă spun, fiindcă este în legătură cu Sfintele Sărbători de care ne pregătim. Avem în continuare două sărbători pascale. Acum, duminică, este Învierea Domnului pentru creștinii catolici, evanghelici, unitarieni, iar în cealaltă duminică, pentru creștinii ortodocși, pentru greco-catolici, pentru alții.
 • Eu personal voi sărbători Învierea Domnului acum, duminică, și pot să vă spun ce o să fac eu. O să stau acasă, împreună cu soția mea, Carmen.
 • Vom fi numai noi doi. Nu vom merge la biserică, nu vom merge să luăm lumină, nu vom invita pe nimeni la masă, nu vom merge la nimeni la masă. Vom fi acasă, vom urmări liturghia la televizor, vom aprinde o lumânare în casă și ne vom ruga.
 • Asta mă aștept, dragi români, să faceți cu toții. Este greu, ne cade greu. De obicei, de Paști ne întâlnim cu prietenii, cu familia, ieșim afară. De data aceasta nu se poate.
 • Este foarte, foarte important să respectăm și acum, de Sfintele Sărbători, regulile impuse de autorități! Fiindcă dacă acum scăpăm din mână această epidemie, vă spun că s-ar putea să fie foarte grav și să fie grav pentru foarte multă lume.
 • Așadar, dragi români, vă rog să respectați în continuare indicațiile autorităților, pentru ca după aceea să ajungem cât reușim de repede în faza în care și la noi se poate discuta despre măsuri de relaxare.

Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei a fost activat pe 17 martie, la o zi după decretarea stării de urgenţă pe teritoriul României.

CNCCI coordonează toate centrele judeţene aflate în coordonarea prefecţilor şi a inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Structura a fost înfiinţată pentru gestionarea situațiilor de urgență de amploare și complexitate ridicată, potrivit procedurilor în vigoare.

Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției are sediul în localitatea Ciolpani.

Potrivit Regulamentului privind gestionarea situațiilor de urgență, CNCCI poate funcționa parțial sau total încadrat, conform procedurilor de activare pe faze, astfel:

a) galben – alertă: toate atribuțiile privind gestionarea situației de urgență aflate în această fază se transferă personalului din tura de serviciu de la CNCCI, care se suplimentează cu specialiști din structurile specializate ale IGSU; activitatea se desfășoară, conform procedurilor, în spațiile alocate CNCCI;

b) portocaliu – activare parțială a CNCCI: personalul din faza precedentă – galben, care se suplimentează cu specialiști din alte structuri specializate ale IGSU, precum și cu reprezentanți ai instituțiilor publice centrale responsabile sau care îndeplinesc funcții de sprijin în gestionarea tipului de risc manifestat, conform legislației în vigoare; activitatea se desfășoară în spațiile alocate CNCCI, conform procedurilor;

c) roșu – activare totală: personalul din faza precedentă – portocaliu este suplimentat, până la încadrarea completă prevăzută în organigrama CNCCI, cu specialiști din cadrul tuturor instituțiilor publice centrale cu atribuții în managementul situațiilor de urgență, conform legislației în vigoare; activitatea se desfășoară în spațiile alocate CNCCI, conform procedurilor.

O femeie a intrat într-un centru de vaccinare și i-a dat pe ascuns un bilet asistentei. Aceasta a chemat urgent poliția
PARTENERI - GSP.RO
O femeie a intrat într-un centru de vaccinare și i-a dat pe ascuns un bilet asistentei. Aceasta a chemat urgent poliția
Doliu în familia lui Helmuth Duckadam. S-a spânzurat și a fost găsit abia azi
Playtech.ro
Doliu în familia lui Helmuth Duckadam. S-a spânzurat și a fost găsit abia azi
Momentul arestării criminalului din Argeș. Polițiștii l-au găsit întins lângă femeia înjunghiată în curtea bisericii. Preot: ”El mai mișca”
Observatornews.ro
Momentul arestării criminalului din Argeș. Polițiștii l-au găsit întins lângă femeia înjunghiată în curtea bisericii. Preot: ”El mai mișca”
Horoscop 17 mai 2021. Fecioarele își măsoară cuvintele și sentimentele mai mult decât de obicei
HOROSCOP
Horoscop 17 mai 2021. Fecioarele își măsoară cuvintele și sentimentele mai mult decât de obicei
A castigat peste 20 de milioane de euro la loto, dar a ramas fara vreun cent! Motivul incredibil pentru care o femeie a pierdut toti banii
Știrileprotv.ro
A castigat peste 20 de milioane de euro la loto, dar a ramas fara vreun cent! Motivul incredibil pentru care o femeie a pierdut toti banii
Cîţu, schimbare de ultim moment! Unde le este interzis persoanelor nevaccinate să intre. Totul s-a modificat în câteva ore
Telekomsport
Cîţu, schimbare de ultim moment! Unde le este interzis persoanelor nevaccinate să intre. Totul s-a modificat în câteva ore
CSALB, partener de conciliere pentru consumatori și bănci (Publicitate)
PUBLICITATE
CSALB, partener de conciliere pentru consumatori și bănci (Publicitate)