MENIU CAUTĂ
15 Mai. 2018 18:56

Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe după moartea lui Cristian Țopescu. „Vocea sa inconfundabilă ne-a făcut pe toți să simțim că suntem părtași la performanțele sportivilor noștri”

Distribuie

Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe după moartea lui Cristian Țopescu. Președintele României a publicat un mesaj pe Facebook, după trecerea în neființă a fostului comentator sportiv. 

„Ne despărțim astăzi de cel care și-a dedicat talentul şi priceperea sportului românesc, Cristian Ţopescu. Vocea sa inconfundabilă, care a emoționat o țară întreagă, ne-a făcut pe toți să simțim că suntem părtași la performanțele sportivilor noștri. Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris președintele Klaus Iohannis, pe Facebook.

Cunoscutul comentator Cristian Țopescu (81 de ani), ”vocea de aur” a tuturor marilor succese ale sportului românesc din anii 70-90, a murit azi, 15 martie, la Spitalul Elias din Capitală.

Fostul comentator sportiv suferea de mai multe afecţiuni cronice, printre care şi diabet. El a suferit un stop cardio-respirator. Cristian Ţopescu avea 81 de ani şi a fost comentator sportiv şi politician, fiind ales senator de Bucureşti, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008.

Între 1964 şi 2004, Cristian Ţopescu a lucrat în Televiziunea Română, îndeplinind mai multe funcţii, de la reporter sportiv, director al ziarului Prosport, realizator de emisiuni şi comentator, la redactor şef pe secţia de sport şi director general adjunct.

Anul trecut, în luna martie, reputatul comentator a primit din partea lui Klaus Iohannis ordinul ”Steaua României” ”în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru dăruirea şi devotamentul cu care a susţinut şi promovat valorile sportului naţional, pentru intuiţia, căldura şi erudiţia cu care a comentat performanţele sportului românesc”.


Cum a fost interzis Cristian Țopescu de Elena Ceaușescu. Timp de șapte ani a stat departe de televiziune

Citește mai multe despre Cristian Ţopescu pe Libertatea.

Comentarii