De Andreea Radu,

Redăm integral mesajul postat de Klaus Iohannis pe pagina lui de Facebook:

În urmă cu un an, români de pretutindeni au venit în Piața Victoriei să își manifeste în mod democratic nemulțumirea față de un guvern incompetent și corupt.

Guvernul PSD și-a atacat atunci propriii cetățeni cu bâte și gaze lacrimogene pentru că oamenii au avut curajul să-și facă auzită vocea. O astfel de tragedie nu trebuie să se mai repete niciodată!

Evenimentele de anul trecut din 10 august trebuie elucidate, trebuie găsiți cei care au dat comanda politică pentru acțiunile violente împotriva cetățenilor.

Dacă astăzi, la un an de la evenimentele dramatice din Piața Victoriei, oamenii vor manifesta, este obligatoriu ca Guvernul să se abțină de la acțiuni de forță și să nu facă decât ceea ce trebuie să facă, să păstreze ordinea cu calm.

Participarea activă și implicarea oamenilor este dovada vie a maturizării societății și semnalul clar că niciun politician nu mai poate ignora vocea tot mai puternică a românilor.

Klaus Iohannis a fost, sâmbătă, în Piaţa Universităţii la campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturii sale la alegerile prezidenţiale. În fața oamenilor adunați la eveniment, președintele a declarat, în legătură cu protestele de anul trecut, că trebuie „să vedem cine a dat comanda politică” pentru că ceea ce s-a întâmplat pe 10 august 2018 este „inimaginabil”.

La un de la protestul din 10 august 2018, considerat unul dintre cele mai violente mișcări din istoria post-decembristă, sâmbătă va avea loc o nouă manifestație în Piața Victoriei.


Citeşte şi:

Protest în Piața Victoriei, 10 august 2019. Peste 20.000 de oameni au manifestat în fața Guvernului. Protestatarii au scandat numele Alexandrei la final

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis
GSP.RO

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă