Mergi direct la conținut »
Klaus Iohannis a respins-o pe Adina Florea la şefia DNA
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Klaus Iohannis a respins-o pe Adina Florea la şefia DNA

Klaus Iohannis a respins-o pe Adina Florea la şefia DNA

Preşedintele Klaus Iohannis a respins, miercuri, propunerile ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru numirea unor procurori în funcții de conducere, cel mai importantă fiind cea privind şefia DNA, unde a fost nominalizată Adina Florea. Şeful statului a respins şi propunerea pentru procurorul şef adjunct al DIICOR, Elena Giorgiana Hossu.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE: Într-o intervenție telefonică la un post de televiziune, Adina Florea a declarat că „este decizia președintelui” și că nu dorește să comenteze.


Președintele României respinge propunerile înaintate de către ministrul justiției, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror, pentru a fi numit într-o funcție de conducere, a transmis Admnistraţia Prezidenţială.

Vă prezentăm comunicatul Admnistraţiei Prezidenţiale:

În luna octombrie a.c., ministrul justiției, domnul Tudorel Toader, a transmis Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, următoarele propuneri de numire a unor procurori în funcții de conducere:

– doamna Adina Florea, pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție;
– doamna Florena-Esther Sterschi, pentru funcția de procuror șef al Secției de resurse umane și documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție;
– doamna Elena Giorgiana Hosu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism;
– doamna Iuliana Nedelcu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție;
– doamna Antonia-Eleonora Constantin, pentru funcția de procuror-șef al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui
Recomandări

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui

 

În conformitate cu dispozițiile art. 54 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare și, având în vedere considerentele Deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României respinge propunerile înaintate de către ministrul justiției, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror, pentru a fi numit într-o funcție de conducere, respectiv cea prevăzută de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) și (12) din Legea nr. 303/2004.

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea
Recomandări

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea

 

Pe 8 octombrie, Florea a primit aviz negativ din partea procurorilor CSM privind postul de conducere din Direcţia Națională Anticorupție.

Preşedintele Klaus Iohannis a sugerat că nu ar fi de acord cu numirea Adinei Florea la DNA, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a trimis această propunere la Palatul Cotroceni.

„România nu poate face paşi înapoi împtriva corupţiei şi nu voi accepta asa ceva. Pentru asta DNA are nevoie în fruntea sa de o persoana independentă. Nu e posibil să facem paşi înapoi, unde România înregistrase paşi pozitivi’, a comentat preşedintele propunerea pentru şefia DNA, după revocarea Laurei Codruţa Kovesi.

Adina Florea este procuror general adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța și s-a aflat printre cei șase procurori au fost declarați admiși la selecția pentru ocuparea funcției de procuror-șef al DNA, după cum a anunțat Tudorel Toader pe 29 august.


CITEȘTE ȘI:

Close
Închide
  Close