MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Kosovar prins trecând ilegal frontiera dintre Serbia și România

Distribuie

Un kosovar a fost prins de polițiști în timp ce trecea pe câmp frontiera dintre Serbia și România. Tânărul din provincia Kosovo, în vârstă de 26 de ani, le-a spus polițiștilor de frontieră că și-ar fi dorit să ajungă într-o țară din vestul Europei.

Cetățeanul kosovar a fost depistat duminică dimineață de polițiștii de frontieră timișeni care supravegheau frontiera în zona localității Beba Veche. Se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre Serbia spre România și a fost oprit la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră, după ce a intrase în țara noastră, relatează tion.ro.

Deoarece nu îşi justifica prezenţa în zonă, persoana în cauză a fost condusă la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este un tânăr din Kosovo, în vârstă de 26 de ani. Acesta a declarat că s-a deplasat pe jos, pe câmp și că dorea să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen, întrucât nu îndeplinea condițiile de intrare în țară. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, tânărul fiind preluat de autorităţile de frontieră sârbe, în baza acordului de readmisie, la finalizare fiind luate măsurile legale care se impun”, a comunicat Poliția de Fromtieră.


Citește și: VIDEO | EXPERIMENT LIBERTATEA: Ce faci când pe locul tău de parcare ”staționează” un stâlp de electricitate? Te alegi cu o pagubă de 500 de lei!


 

Comentarii