MENIU CAUTĂ
08 Feb. 2019 16:03 , de Otilia Cristea

Camera Medicilor din Kosovo confirmă că diploma medicului fals nu este validă: „Același «doctor» a încercat să înșele chirurgi din Kosovo”

Distribuie

Autoritățile medicale din Kosovo au reacționat în cazul esteticianului fals Matteo Politi, escrocul care a operat un an de zile în câteva clinici private din România, fără să aibă drept de liberă practică.

Pleureat Sejdiu, președintele Camerei Medicilor din Kosovo, a explicat, printr-un comuncat oficial transmis redacției, cum relațiile tensionate dintre Serbia și Republica Kosovo, au făcut imposibilă verificarea diplomei pe care Matteo Politi a prezentat-o autorităților române și pe baza cărei i s-a eliberat parafa de căre un funcționar al DSP.

Acesta a precizat că o parte a teritoriului Republicii Kosovo a rămas și încă aparține de „instituțiile paralele ale Republicii Serbia”, așa cum le numește oficialul kosovar.

„Aceste instituții paralele nu au permis controlul complet și efectiv al Instituțiilor publice ale Republicii Kosovo, pentru a putea verifica autenticitatea documentelor eliberate, și nici baza legală în concordanță cu legea aplicabilă în Republica Kosovo”, scrie în comunicat.

Potrivit președintelui Camerei Medicilor, aceste instituții administrate de Serbia pe teritoriul Kosovo controlează și așa-numitele Instituții de Educație Superioară, între care se numără și Universitatea din Priștina, care figurează pe diploma medicului fals Matteo Politi, alias Matthew Mode.

„În legătură cu această situație, Guvernul Republicii Kosovo a format o comisie specială guvernamentală care, în conformitate cu acordurile încheiate, face evaluarea și acreditarea diplomelor eliberate de Universitatea paralelă a Priștinei, și deci valide sunt numai documentele care au fost evaluate și acreditate de autoritățile guvernamentale ale Republici Kosovo', a mai notat Pleureat Sejdiu.

În antetul diplomei lui Matteo Politi apare Republica Serbia

În antetul diplomei lui Matteo Politi apare Republica Serbia

Astfel, concluzia oficialului kosovar este că diploma lui Matteo Politi nu este recunoscută, iar acesta atrage atenția că „esteticianul” nu este un caz singular. De-a lungul anilor, ar mai fi fost depistați și alți indivizi care au profitat de situația incertă a acestor instituții, pentru a-și procura diplome false.

De asemenea, președintele Camerei Medicilor din Kosovo subliniază că același „doctor” ar fi încercat „să abuzeze și să înșele chirurgi din Kosovo, să facă investiții comune”, în perioada 2007-2008.

Libertatea a dezvăluit că, de un an de zile, un fals medic de chirurgie plastică lucrează la patru clinici din București. Reporterii au descoperit că Direcția de Sănătate Publică, din subordinea Ministerului Sănătății, i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la Spitalul privat Monza, deși nu are studii de Medicină.

Escrocul a fost prins miercuri dimineața, când încerca să iasă din țară cu trenul, prin Vama Curtici. Aseară, Judecătoria Sector 1 a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a italianului care se prezenta drept chirurgul estetician Matthew Mode, școlit la o universitate prestigioasă din Statele Unite.


Citește și:

Cazul escrocului Matteo Politi: ce știm despre „falsa medicină” și ce merită oamenii să afle în continuare! După trei zile de dezvăluiri, analizăm care sunt primele concluzii și ce răspunsuri nu au primit pacienții români

48 de ore care au uluit lumea! Rezumatul cazului incredibil al impostorului Matthew Mode, care a fost arestat a doua zi după publicare, în timp ce povestea sa a ajuns pe tot mapamondul

Cazul Matteo Politi: Statul care se comportă milos cu escrocii este nemilos cu cetățenii săi!

UPDATE | Procurorii au cerut arestarea medicului fals Matteo Politi. Ce acuzații i se aduc italianului cu opt clase, care a operat în România fără drept de practică

Ministerul Sănătății i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la spitalul privat Monza, fără studii de medicină! A fost depistat de asistente că nu știa să-și pună mănușile!

Așa arată diploma de absolvent de facultate de medicină din Kosovo, scrisă în sârbă, cu care falsul doctor a operat în România, deși DSP recunoaște că „n-am înțeles nimic din ea”!

Filiera italiană! O nouă pacientă mutilată la nas de Matthew Mode își amintește că „medicul chirurg” a intrat în sala de operație alături de un prieten, Michelle di Chirico, un dentist! „Când mi-a dat pansamentul jos, nasul meu arăta ca un şniţel bătut pe tocător”

Spitalul Monza, una din clinicile private unde a operat Matthew Mode, pe numele lui real Matteo Politi, anunță că îl dă în judecată pe falsul medic, după dezvăluirile din Libertatea

Tatăl lui Matteo Politi a aflat de la jurnaliști despre faptele fiului său. „Nu l-am mai văzut de opt ani”

Câți ani de închisoare riscă medicul fals Matteo Politi, dacă va fi trimis în judecată și găsit vinovat

Comentarii