Mergi direct la conținut »
La ce vârstă se mută tinerii români din casa părinților (studiu Eurostat)
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > La ce vârstă se mută tinerii români din casa părinților (studiu Eurostat)

La ce vârstă se mută tinerii români din casa părinților (studiu Eurostat)

Tinerii români se mută tot mai greu din casa părintească. Cei mai mulți reușesc abia la 28 de ani să își ia viața în propriile mâini, arată cel mai recent studiu Eurostat.

Studiul punctează, totuși, că fetele sunt mai independente decât băieții. Bărbații pleacă din casa părinților la o medie de vârstă de 30,4 ani, în timp ce femeile învață să se descurce pe cont propriu cu 5 ani mai devreme, la puțin peste 25 de ani. Este cea mai mare diferență dintre genuri de pe continent.

Chiar și așa, românii mult mai atașați de casele în care au crescut decât ceilalți europeni, având în vedere că cei mai mulți pleacă la 28 de ani, cu doi ani mai târziu decât media la nivel european, care este peste 26 de ani.

Tinerii din țările aflate în nordul continentului își iau zborul cel mai devreme din cuib. Suedezii pleacă la 21 de ani, încă din perioada studenției. La fel și tinerii din Danemarca, Luxemburg și Finlanda.

La polul opus se află țările din centrul și sudul Europei: Malta, Croația și Slovacia, vârsta la care tinerii pleacă de acasă fiind, în medie, de 31 de ani.


CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Pod după aproape trei decenii. Întâlnire istorică dintre primul și actualul solist Direcția 5


 

Close
Închide
  Close