Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Laura Stoica ar fi împlinit astăzi 52 de ani. Destinul frânt al unui „actor grăbit”

Laura Stoica a murit în urmă cu 13 ani, împreună cu iubitul ei și copilul nenăscut,  iar astăzi artista ar fi împlinit vârsta de 52 de ani. A fost considerată una dintre cele mai importante interprete de rock din România și una dintre cele mai puternice personalități feminine ale scenei muzicale autohtone.

De Livia Lixandru,

Pe șoseaua București – Urziceni, în apropiere de comuna ialomițeană Sinești, seara, pe la ora 21.00, Laura părăsea această lume ca “Un actor grăbit”, după ce un șofer vrâncean, despre care se presupune că ar fi adormit la volan, a intrat pe contrasens și a izbit în plin mașina condusă de logodnicul vedetei, Cristian Mărgescu, baterist în trupa ei. Avea 39 de ani și era fericită că urma să devină, în sfârșit, mamă.

Vestea că va deveni mamă la 38 de ani i-a adus cea mai mare bucurie

Laura Stoica a crezut mult timp că nu poate avea copii și că acest lucru, este, spunea ea, prețul pe care îl plătea pentru succesul ei muzical.

Din păcate, artista nu a mai apucat să își țină bebelușul în brațe, destinul ei fiind curmat într-un tragic accident care a îndoliat o țară întreagă.

A doua zi, presa a vuit despre trecerea la cele veșnice a Laurei Stoica și a iubitului ei. S-a stabilit atunci că mașina lor a fost izbită frontal de o Dacia Papuc care a intrat pe contrasens.

Atât Laura cât și Cristian Murgescu, dar și șoferul de numai 22 de ani care conducea autoutilitara au decedat pe loc. Tatăl tânărului, însă, a scăpat ca prin minune, cu doar câteva răni ușoare. Era singurul martor al acelei tragedii.

„Muzica mă face să trăiesc clipa la maximum. Ea îmi dă cele mai frumoase senzații, emoțiile sunt cele mai condensate. Muzica este prezentă în procent de 90% în viața mea, în ea mă regăsesc cu cea mai mare pasiune. Mi-a adus cele mai mari satisfacții și niciodată nu m-a trădat”, spunea artista, care pe 10 octombrie ar fi împlinit 52 ani.

Putem merge la mare? Avem voie să părăsim localitatea pentru o săptămână sau mai mult? Poliția răspunde la alte 5 întrebări importante legate de starea de alertă
Recomandări

Putem merge la mare? Avem voie să părăsim localitatea pentru o săptămână sau mai mult? Poliția răspunde la alte 5 întrebări importante legate de starea de alertă

 

Un festival în numele Laurei Stoica

Familia încearcă să-i mențină numele viu printr-un festival, iar prietenii își amintesc cele mai frumoase momente trăite alături de ea. Anul acesta, Festivalul Laura Stoica de la Târgoviște a ajuns la a treia ediție.

“Laura a fost sora mea de cruce. Din 1987, trei ani la rând, am fost respinși amândoi, an de an, la Festivalul de la Mamaia”. În final, în 1990, după trei ediții pentru care ne-am pregătit intens amândoi, am fost admiși, a fost marea noastră șansă, în special pentru ea.

Laura a câștigat atunci primul mare festival muzical după Revoluție, a luat Marele Premiu și Premiul I la festival, la secțiunea Interpretare. Doamne, câte amintiri mă leagă de ea!

Amândoi din provincie, mergeam la cursuri muzicale împreună, mâncam pe unde apucam… Eu, mai cumpătat, ea, mai cheltuitoare. A fost un om minunat. Dumnezeu s-o odihnească!”,a spus recent, pentru Libertatea, Ovidiu Komornyik.

Close
Închide
  Close