Mergi direct la conținut »
LG va furniza bateriile pentru iPhone începând de anul viitor
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > LG va furniza bateriile pentru iPhone începând de anul viitor

LG va furniza bateriile pentru iPhone începând de anul viitor

LG va furniza bateriile pentru iPhone 9, care va fi lansat anul viitor scrie Reuters, care citează Korea Economic Daily.

De Daniel Ionașcu,

Mai exact, este vorba de LG Chem, o companie din cadrul concernului sud-corean. Aceasta a investit masiv într-o linie dedicată, care va produce baterii în forma literei ”L” pentru iPhone-ul ce va fi lansat anul viitor, scrie publicația sud-coreeană, care citează surse din domeniu.

Un purtător de cuvânt al LG Chem a declarat că societatea nu răspunde la întrebările cu privire la companiile care sunt cliente.

Urmare a știrilor, acțiunile LG Chem au crescut cu 3,7% pe bursă, până la maximul din aprilie 2016. Ulterior, creșterea s-a mai domolit, până la un plus de doar 0,5%.

LG Chem este cea mai mare companie chimică din Coreea de Sud, cu vânzări anuale de peste 18 miliarde de dolari. Compania este separată de LG Electronics, care produe televizoarele, telefoanele și electrocasnicele LG. Aceasta produce de la baterii pentru smartphone-uri până la baterii pentru mașini electrice, chimicale și materiale complexe.


Citește și: REPORTAJ/ Siguranța națională, apărată de un grăsuț și doi puricoși. Carvăn, vama-fantomă, o breșă frontalieră de 12 milioane de euro


Apple își procura bateriile de la Samsung SDI, o companie din cadrul grupului Samsung. Aceasta a dat-o însă în bară anul trecut cu bateriile de pe Samsung Note 7, care luau foc sau explodau.

Ulterior, Apple a chestionat Samsung SDI cu privire la stabilitatea bateriile sale, după cum scria Reuters în toamna anului trecut.

Pe de altă parte, Apple și Samsung sunt și rivali de moarte în domeniul smartphone-urilor și tabletelor, astfel că trecerea Apple către LG este logică. Samsung.

Pe de altă parte, Samsung este oricum unul dintre cei mai mari furnizori de componente pentru Apple, livrând ecrane și memorii.

Samsung producea în uzinele sale și procesoarele aflate pe iPhone și iPad, însă Apple a mutat producția la TSMC, în Taiwan.

Samsung este cel mai mare grup din Coreea de Sud, în vreme ce LG este al patrulea ca mărime.


Citește și: Jurații X Factor încasează bani frumoși pe firmele lor. Delia învârte milioanele, Brenciu și Bănică, sutele de mii


 

 
 
Close
Close
Închide