Mergi direct la conținut »
Li Ka-shing, al doilea cel mai bogat om din Asia, se retrage de la conducerea imperiului său financiar
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Li Ka-shing, al doilea cel mai bogat om din Asia, se retrage de la conducerea imperiului său financiar

Li Ka-shing, al doilea cel mai bogat om din Asia, se retrage de la conducerea imperiului său financiar

Li Ka-shing, cel mai bogat om din Hong-Kong și a doua cea mai bogată persoană din Asia, a anunțat că se retrage de la conducerea imperiului său financiar. Locul îi va fi luat de fiul său, Victor Li, scrie BBC News.

Li, în vârstă de 89 de ani, a cărui avere a fost estimată de Forbes la 35,3 miliarde de dolari, are afaceri în sectoare precum comerțul cu amănuntul, telecomunicațiile și energia. Situat pe locul 23 în topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume în 2018, este depășit în Asia doar de Mukesh Ambani din India.

Li, care are o poveste demnă de un roman, începând să-și construiască imperiul financiar vânzând flori de plastic pe stradă atunci când era copil, a ajuns să fie unul dintre primii magnați din Hong Kong care au investit în China continentală.

Miliardarul și-a câștigat porecla de „Superman” pornind de la succesul său în afaceri și investiții. Unele glume din Hong-Kong spun că este atât de puternic încât ar putea opri chiar și taifunurile să lovească metropola, dacă ar fi în interesul său.

Investițiile și activele deținute de companiile lui Li includ:

  • Peste 50 de porturi în 26 de țări din Asia, Orientul Mijlociu, Africa, Europa, America și Australalia;
  • Marci de retail, inclusiv lanțurile de farmacii Watsons din Asia și Superdrug în Marea Britanie,
  • Telecomunicații, inclusiv grupul ”3” în Europa și Hutchison Telecommunications în Hong Kong;
  • Companii de leasing și companii imobiliare.

Zvonurile despre retragerea lui Li din funcția de președinte și director executiv la CK Hutchison Holdings și CK Asset Holdings au circulat de ceva timp. Totuși, vineri, când și-a anunțat ”pensionarea” el a spus că va rămâne în calitate de consilier pentru operațiunile sale, care se întind pe mai mult de 50 de țări și au peste 300.000 de angajați.

Cele două companii principale au o capitalizare combinată de piață de peste 80 miliarde de dolari.


Citește și: Cod galben de ploi, ninsoare, frig și vânt în weekendul 17-18 martie. Harta zonelor vizate de avertizarea meteo


Close
Închide
  Close