Mergi direct la conținut »
Lia Olguța Vasilescu a explicat noua lege a pensiilor. ”Cei cu pensia minimă vor avea statut de asistat social”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Lia Olguța Vasilescu a explicat noua lege a pensiilor. ”Cei cu pensia minimă vor avea statut de asistat social”

Lia Olguța Vasilescu a explicat noua lege a pensiilor. ”Cei cu pensia minimă vor avea statut de asistat social”

Ministrul Muncii a explicat noua lege a pensiilor. Invitată la o emisiune TV, i, Lia Olguța Vasilescu a anunțat că noua lege îi va exclude din rândul pensionarilor pe cei care nu au un stagiu minim de cotizare de zece ani, adică pe cei cu pensia minimă. Aceștia vor avea un statut de asistat social.

Olguța Vasilescu a fost invitată la emisiunea „Subiectiv”, de la Antena3, acolo unde a vorbit în premieră despre noua lege a pensiilor.

„În primul rând, vom scoate din rândul pensionarilor pe cei care nu au cotizat zece ani, nu au un stadiu minim de cotizație. Adică cei cu pensia minimă. Culmea este că aceștia i-au prins din urmă pe cei care au cotizat 15-20 de ani. Ei vor avea un statut de asistat social și vor fi într-o legislație proprie. Pentru ei, anul acesta, de la 1 iulie, pensia crește la 640 de lei, dar atenție, nicio altă pensie din România, inclusiv pentru ceilalți care au cotizat peste 10 ani nu va coborî sub acest cuantum de 640 de lei”, a spus ministrul Muncii.

„Într-o parte vor rămâne pensionarii care vor crește pe punctul de pensie prognozat să fie 1775 de lei până în anul 2020, iar în partea cealaltă nu se va mai crește pe punctul de pensie, ci atunci când statul va considera că este necesar să mărească aceste indemnizații minime, vor fi făcute creșteri, dar clar nu în același ritm cu cei care au cotizat”, a mai explicat Lia Olguța Vasilescu.


Citește și: VIDEO/Cum arată o oră de matematică atunci când înlocuiești tabla cu cretă cu calculatorul. Ministerul Educației a aprobat primul auxiliar digital


Close
Închide
  Close