Mergi direct la conținut »
Libertatea, nominalizată pentru a patra lună la Premiile Superscrieri
Ştiri Libertatea > Ştiri

Libertatea, nominalizată pentru a patra lună la Premiile Superscrieri

Din iulie și până în noiembrie 2018, cinci investigații și reportaje din Libertatea au fost nominalizate la cele mai prestigioase premii de jurnalism de calitate din România.

Reportajul în 8 episoade din Norvegia al Andreei Archip, unde a descoperit și descris viața unei comunități de 400 de români stabiliți în Skjervøy, orășelul cu 3.000 de locuitori plasat dincolo de Cercul Polar, a atras atenția breslei jurnaliștilor.

Pentru luna noiembrie 2018, nominalizările la Premiile Superscrieri grupează reportaje, dosare și investigații publicate de PRO TV, RISE Project, Press One, Scena 9, Dela0.ro, Recorder și Libertatea.

Le puteți găsi AICI.

E a cincea nominalizare pentru Libertatea, din iulie și până în noiembrie 2018, la întrecerea Superscrieri, o competiție de jurnalism narativ și inovativ organizată de fundația „Friends for Friends”.

În iulie 2018, la Superscrieri au fost nominalizate reportajul semnat de Ștefan Pană și Sorina Ionașc – „Un veac de singurătate pentru Corabia, un «genocid cultural» pentru romi. «Sunt țigancă, vreau să mor țigancă»” și investigația „Libertatea a intrat în posesia expertizei medico-legale într-un dosar tulburător. Omorâtă de infecții și mințită„, de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan.

În august 2018, la Superscrieri a fost nominalizată, din Libertatea, investigația „Cum face Dragnea jr bani în vremea molimei”.

Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
Recomandări
Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
 

În luna octombrie a fost nominalizată investigația ziarului Libertatea: „Prădătorii de copii – tribunalele din România dau pedepse cu suspendare pentru tații care-și agresează sexual fetele minore și le oferă posibilitatea să facă muncă în centrele de copii”.

Tot în 2018, ciclul de articole al echipei de investigații de la Gazeta Sporturilor, preluată acum de Libertatea, legată de dosarul de pedofilie, trafic transfrontalier și de spionaj de la restaurantul „Shanghai” a primit două nominalizări, în lunile martie și aprilie 2018.

Investigația jurnalistică a scos la iveală un caz încheiat cu sentințe definitive de condamnare, un alt dosar mușamalizat și retragerea cetățeniei române, la cererea SRI, a unui lider chinez, în cazul pornit de la forțarea a zeci de fete, multe dintre ele minore, să se prostitueze sub paravanul unul salon de masaj din București.

Echipa de jurnaliști GSP&Libertatea are trei procese deschise de foștii ofițeri și de chinezii despre care a scris în această investigație.

Gazeta Sporturilor are în 2018 și o altă nominalizare, cea pentru interviul exclusiv realizat de Costin Ștucan și Raed Krishan în Costa Rica cu Elena Udrea, înainte de arestarea ei: „Netflix îmi dă un milion de dolari ca să facă un serial cu mine!


Citește și:

REPORTAJ/ Orfanii crescuți de bunica Tania, caz prezentat de Libertatea în septembrie, au fost vizitaţi de Moş Nicolae. Au primit în ghetuţe 50 de lei şi un lego

Close
Închide
  Close