“Ultima dată când Georgiana a deschis ochii, fiind sedată continuu, am văzut cum i se preling lacrimile pe lângă tâmple. Mă chinuie faptul că nu știu ce a vrut să-mi spună atunci!”
Viorica Maxim, mama Georgianei și asistentă medicală

 • Libertatea a intrat în posesia expertizei medico-legale.
 • Expertiza face lumină în cazul dramatic al Georgianei Maxim, tânăra care a intrat pe 6 decembrie 2016 în operație și n-a mai ieșit niciodată din spital.
 • Georgiana n-a știut niciodată că, din eroare, în intervenția chirurgicală i s-a secționat măduva și de aceea nu-și putea mișca picioarele după operație.
 • N-a știut nici că, în timp ce se afla pe patul de spital, a luat doi germeni nosocomiali.
 • Zi după zi, tânăra de 36 de ani a așteptat să se vindece și a rugat-o pe mama ei să imortalizeze în poze “etapele refacerii”, ca să le spună apoi prietenilor, pe blog, povestea operației și a vindecării.
 • Ea moare pe 26 ianuarie 2017.
 • Abia acum câteva zile, miercuri, 18 iulie 2018, Poliția o audiază pe doctorița Dana Sârbu, care a redactat expertiza.
 • În raport, mama Georgianei vede tot ce a simțit ca asistentă medicală și ceea ce Spitalul Bagdasar-Arseni le-a ascuns ei și copilului ei dispărut.

INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ: Libertatea a intrat în posesia expertizei medico-legale într-un dosar tulburător. Omorâtă de infecții și mințită!Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

„Hernie de disc cervicală C6-C7”

Un diagnostic frecvent, o patologie comună, una dintre suferințele omului modern, peste 150 de cazuri de hernie de disc operate în fiecare zi în România.

Pe 5 decembrie 2016, tânăra de 36 de ani Georgiana Maxim vine să se opereze la coloană în București.

La București, “pentru că aici sunt medicii cei mai buni”, cum îi spune ea mamei din Onești, la rându-i asistentă medicală.

„Dansăm de Revelion și facem tumbe!”

Fire sportivă, alergătoare de cros, angajată la o multinațională în Brașov, Georgiana s-a învățat “disciplinată să-și facă analizele o dată la 6 luni”, povestește mama ei.

Medicul profesor doctor Radu Mircea Gorgan o consultă la clinica sa privată, Exmedica, pe 28 noiembrie 2016.

53 de zile a stat Georgiana Maxim în spital, de la operație și până la deces

„Sunteți tânără, vom face o incizie frumoasă, care nu se va vedea, vom pune un grefon. Dansăm de Revelion și facem tumbe!”, o încurajează doctorul Gorgan.

O cheamă la Spitalul Bagdasar-Arseni, unde face intervențiile chirurgicale.

Georgiana Maxim este internată pe 5 decembrie 2016, operată pe 6 decembrie 2016 și moare pe 26 ianuarie 2017, în “Bagdasar-Arseni”.

În aceeași zi, avea programat interviul pentru emigrare în Canada.

INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ: Libertatea a intrat în posesia expertizei medico-legale într-un dosar tulburător. Omorâtă de infecții și mințită!

***

Părinților morților de la Colectiv, infectați cu bacterii, unii dintre ei trecând pe la Spitalul Bagdasar-Arseni, li s-a spus, pe bună dreptate, că adevărul se determină științific.

Pilotului Marin Cojocaru, prăbușit în lacul Comana pe 10 iulie 2016 și abia salvat după ce a contactat două infecții nosocomiale la “Bagdasar-Arseni”, i s-a spus că “ați luat bacteriile din apa lacului”.

Vioricăi Maxim, mama Georgianei, asistentă medicală și ea și recunoscând simptomele infecțiilor nosocomiale de la “Bagdasar-Arseni”, i s-a spus, de asemenea întemeiat, că stabilirea cauzei morții copilului ei durează.

4 operații a suferit Georgiana Maxim, nici ea, nici mama neștiind ce s-a întâmplat, de fapt, în sală

În tot acest timp, România și-a văzut de treabă și, la fel de justificat, a găsit resursele să dubleze veniturile a peste 100.000 de angajați din Sănătate.

Unele dintre specialitățile medicale câștigă, net, de trei ori mai mult decât în seara de la “Colectiv”.

E cea mai mare creștere de salarii din istoria economică a țării!

S-a putut întâmpla pentru că, în adâncul consensului uman, politicieni, cetățeni, medici și, cu toții, părinți, frați, surori și mame am spus “Așa nu se mai poate!”.

La schimb, pacienții au cerut, în fond, un singur lucru: să li se zică adevărul.

Nu i-au spus nici de eroarea din sală și nici de infecții

Mamele și tații au așteptat să afle adevărul.

Dar nu au stat cu mâinile încrucișate.

Ei și ceilalți români au muncit suficient ca să le poată oferi medicilor și asistentelor lefurile decente și meritate.

La un an și jumătate după moartea Georgianei Maxim, mama are în mână “Raportul de expertiză medico-legală necropsică”.

Din el i se confirmă că “Spitalul Bagdasar-Arseni mi-a ascuns că au lezat coloana Georgianei în timpul operației și au recunoscut târziu că s-a infectat pe lângă Clostridium Difficile și cu stafilococul auriu multireszistent la tratament”.

Acesta e singurul lucru constant pe care, de la Colectiv și până azi, fără întrerupere, românii îl solicită sistemului medical.

Ei înțeleg lipsurile și, chiar dacă uneori nu poți negocia cu doliul iertarea sufletească, ei pot accepta mental erorile medicale.

Dar vor să li se spună adevărul.

Dosarul de la Secția 16 de Poliție

După decesul Georgianei Maxim, din 26 ianuarie 2016, Secția 16 de Poliție din București deschide dosar de moarte suspectă și demarează urmărirea penală in rem.

Miercuri, 18 iulie 2018, are loc la Secția 16 de Poliție audierea doctorului Dana Sârbu, expertul care a întocmit expertiza medico-legală.

În concluzia „Raportul de expertiză medico-legală necropsică”, Dana Sârbu scrie:

 • „Moartea numitei Maxim Georgiana s-a datorat hemoragiei intracerebrale, complicație finală survenită în evoluția de lungă durată a unei insuficiențe organice multiple, consecința șocului septic produs prin infecție cu Clostridium Difficile pe fondul unei leziuni medulare cervicale C6-C7, cu deficit neurologic, constatat postoperator” .
 • „Examenul bacteriologic din 12.01.2017 a evidențiat stafilococ auriu multiplu rezistent, complicație septică pulmonară, survenind pe fondul detresei respiratorii acute, cel mai probabil consecința sindromului inflamator sistemic consecutiv infecției cu Clostridium Difficile”.
 • „Rezultă că între hemoragia intracerebrală și leziunea medulară cervicală produsă în timpul intervenției chirurgicale din data de 6.12.2016, lezarea durei mater spinale cu fistulă LCR și hematom compresiv, există legătură de cauzalitate indirectă, prin multiplele complicații survenite postoperator”.

   Raport by Stanca Andrei Alexandru on Scribd

Minciună și afecțiune, în aceeași echipă medicală

Pe înțelesul nostru, deși e destul de clar.

Din eroare, în operația de hernie de disc, Georgianei i se secționează măduva spinării.

„Tot timpul am întrebat dacă s-a întâmplat ceva în operație, un accident, și mi s-a spus că nu!” Viorica Maxim

Pacientul nu mai iese niciodată din Spitalul Bagdasar-Arseni.

După aproape două luni de ezitări, luptă, afecțiune și neadevăr, toate în aceeași echipă medicală, căci ce e bun în noi se îmbină cu ce e rău și de aceea există reguli și sisteme, Georgiana face o hemoragie craniană fatală, ca urmare a septicemiei produse de infectarea cu Clostridium Difficile.

Conform expertizei medico-legale, fata de 36 de ani a murit din cauza infectării, nu a erorii medicale produse în timpul operației, însă există o relație de cauzalitate între cele două, una indirectă.

 1. Este recunoscută de expertiză lezarea măduvei spinării în timpul primei intervenții chirurgicale, lucru ascuns mamei de către medici în spital.
 2. Sunt recunoscute infecțiile cu cele două bacterii, una dintre ele fiind și cauza septicemiei și a decesului, medicii spitalului nerecunoscându-i mamei infectarea cu stafilococul auriu.
 3. Dar în raport nu se face nici o referire că sunt infecții intraspitalicești sau mai nou spus, asociate actului medical.

De ce Georgiana Maxim a murit pe 26 ianuarie 2017 și medicul Dana Sârbu, autorul raportului medico-legal, a fost audiat de poliție abia pe 18 iulie 2018?

Aceasta este o altă poveste, la fel de neașteptată, pe care Libertatea o va spune mâine.

 

FOTO Apariție rară! Cum arată soția lui Victor Pițurcă + s-a fotografiat alături de Cristina Ich
PARTENERI - GSP.RO
FOTO Apariție rară! Cum arată soția lui Victor Pițurcă + s-a fotografiat alături de Cristina Ich
ȘOC! Câți bani lua Benone Sinulescu de la Stat, de fapt. Soția regretatului artist a rupt tăcerea
Playtech.ro
ȘOC! Câți bani lua Benone Sinulescu de la Stat, de fapt. Soția regretatului artist a rupt tăcerea
O tânără în vârstă de doar 17 ani din Italia a murit după ce s-a înfometat pentru a deveni fotomodel: a intrat în comă după ce ajunsese să aibă 26 de kilograme
Observatornews.ro
O tânără în vârstă de doar 17 ani din Italia a murit după ce s-a înfometat pentru a deveni fotomodel: a intrat în comă după ce ajunsese să aibă 26 de kilograme
Horoscop 28 noiembrie 2021. Capricornii au posibilitatea de a opri întregul flux de gânduri și de a descoperi o soluție
HOROSCOP
Horoscop 28 noiembrie 2021. Capricornii au posibilitatea de a opri întregul flux de gânduri și de a descoperi o soluție
Prima ţară care îşi închide graniţele din cauza Omicron. Niciun străin nu mai are voie să intre
Știrileprotv.ro
Prima ţară care îşi închide graniţele din cauza Omicron. Niciun străin nu mai are voie să intre
ALERTĂ | Ce simptome bizare are Omicron, noua tulpină de coronavirus. Specialiştii sunt uimiţi. Primele informaţii oficiale
Telekomsport
ALERTĂ | Ce simptome bizare are Omicron, noua tulpină de coronavirus. Specialiştii sunt uimiţi. Primele informaţii oficiale
Imagination de la Foreo - masca de față pe care ți-o personalizezi... pe masa din bucătărie
PUBLICITATE
Imagination de la Foreo - masca de față pe care ți-o personalizezi... pe masa din bucătărie