MENIU CAUTĂ
17 Iul. 2018 08:04

Licitația pentru canalul Dunăre-București se va demara. Parteneriate pentru trei autostrăzi, până la sfârșitul anului

Distribuie

Aproape 15 proiecte de parteneriat public-privat, care implică și licitația pentru canalul Dunăre-București, vor fi demarate până la sfârșitul anului. Asta a declarat Darius Vâlcov, consilier al premierului, care a explicat că Guvernul va iniția și parteneriate pentru trei autostrăzi.

Canalul Dunăre-București, care nu este gata nici la 100 de ani de la realizarea primului proiect, se numără între prioritățile Guvernului.

„În România, până la sfârşitul acestui an, se va demara licitaţia pentru canalul Dunăre-Bucureşti în parteneriat cu statul român. În România, până la sfârşitul acestui an, va demara parteneriat public-privat pentru trei autostrăzi: Ploieşti-Braşov, autostrada Sudului şi Târgu-Neamţ-Iaşi-Ungheni”, a declarat Darius Vâlcov, consilierul prim-ministrului, la Antena 3.

Printre proiecte se numără amenajarea a 160 de kilometri de pârtii în Munții Făgăraș.

Darius Vâlcov a menționat că printre părțile interesate de aceste proiecte s-ar număra Franţa, Germania, China, Statele Unite, dar şi ţări din Peninsula Arabă.

„Toţi îşi doresc să primească aceste proiecte, să discute despre ele, pentru că până la sfârşitul anului, vreo 15 proiecte de parteneriat public-privat vor demara în România”, a explicat Vâlcov.


Citește și INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/ Libertatea a chestionat oficial Poliția și Parchetul. Ce răspund procurorii victimei din lift şi tuturor femeilor traumatizate: «Fapta masturbatorului nu e infracțiune!»


 

Citește mai multe despre darius valcov, Autostrăzi, licitaţie și proiecte pe Libertatea.

Comentarii