Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Linia ferată dintre Drobeta Turnu Severin si Strehaia a fost acoperită de ape. Transbordarea călătorilor se face pe cale auto

Linia ferată dintre Drobeta Turnu Severin si Strehaia a fost acoperită de ape. Transbordarea călătorilor se face pe cale auto

Traficul feroviar pe raza Regionalei CF Craiova se desfăşoară cu transbordare auto pe segmentul de cale ferată Dr. Tr. Severin - Strehaia, după ce linia de cale ferată a fost acoperită de ape.

De Dragoș Tănase,

Evenimentul a avut loc în zona macazelor la intrarea în staţiile Balota şi Prunişor, dar şi pe intervalul de staţii Prunişor – Igiroasa, informează CFR SA.

„Această măsură a fost luată pentru asigurarea continuităţii circulaţiei trenurilor, după ce linia de cale ferată a fost acoperită de ape în zona macazelor la intrare în staţiile Balota şi Prunişor, dar şi pe intervalul de staţii Prunişor – Igiroasa”, precizează compania națională de căi ferate, citată de Gazeta de Sud.

Echipele feroviare de intervenţie sunt la faţa locului şi acţionează pe intervalul Igiroasa – Prunişor, unde terasamentul a fost spălat de viitură.

De asemenea, pe secţia de cale ferată 915, în zona staţiei CF Brebu (judeţul Caraş-Severin), un pom s-a prăbuşit – din cauza furtunii – peste firul de tensiune, potrivit sursei citate.

Din acest motiv, trenul Regio 9159 (care se deplasează pe relaţia Caransebeş – Reşiţa) staţionează în linie curentă. O drezină pantograf lucrează pentru remedierea acestei probleme.

Tot astăzi, locomotiva unui tren Regio a deraiat în judeţul Suceava. Traficul feroviar este blocat.

La aceasta oră, ne aflăm sub avertizări de cod portocaliu și galben de ploi în toată țara, valabile până astăzi la prânz.

FOTO: CFR Infrastructura/Facebook


Citește și:
Prognoza meteo de luni, 24 iunie. Vremea va fi extrem de caldă, dar instabilă


Close
Închide
  Close