Mergi direct la conținut »
Linie telefonică directă între Coreea de Nord și Coreea de Sud
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Linie telefonică directă între Coreea de Nord și Coreea de Sud

Linie telefonică directă între Coreea de Nord și Coreea de Sud

În cadrul pregătirilor pentru summitul dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud va fi deschisă o linie directă telefonică între administrațiile prezidențiale de la Seul și Phenian.

Summitul se va desfășura pe 27 aprilie, la Panmunjon, în zona demilitarizată de la frontieră. Acolo se vor întâlni președintele sud-coreean Moon Jae-in și liderul nord-coreean Kim Jong-Un, scrie Agerpres.

Totodată, Im Jong-seok, șeful personalului președinției din Coreea de Sud, a declarat că reprezentanții țării sale încearcă să obțină acordul nord-coreenilor pentru transmiterea summitului în direct la televiziune, însă nimic concret nu s-a stabilit încă.

Vestea vine după ce cotidianul american The Washington Post a arătat, pe surse, că Mike Popmeo, persoana nominalizată de Donald Trump pentru funcția de secretar de Stat al SUA, s-a întâlnit cu liderul de la Phenian, Kim Jong-Un.


VIDEO EXCLUSIV/ Dida Drăgan a îngenunchiat în fața publicului! Momentul sfâșietor le-a făcut pe Andra, Feli și Irina Rimes să izbucnească în plâns

Close
Închide
  Close