Mergi direct la conținut »
Liniile de tramvai 1 și 10 vor fi delimitate de traficul rutier. Vor circula în regim de metrou ușor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Liniile de tramvai 1 și 10 vor fi delimitate de traficul rutier. Vor circula în regim de metrou ușor

Liniile de tramvai 1 și 10 vor fi delimitate de traficul rutier. Vor circula în regim de metrou ușor

De Delia Chilianu,

Primăria Capitalei dă undă verde lucrărilor de delimitare a liniilor de tramvai 1 și 10 de traficul rutier general. Regia Autonomă de Transport București (RATB) va începe, în prima decadă a lunii iulie, lucrările de separare prin montarea de garduri, stâlpișori sau borduri între calea de rulare a tramvaielor și carosabil.

În aceste zile se derulează formalitățile pentru preluarea amplasamentului, urmând ca RATB să înceapă lucrările până la data de 10 iulie a.c.

Lungimea traseului celor două linii de pe inelul central al orașului care urmează a fi delimitate este de 21,6 km, din care 19,6 km de traseu va fi delimitat cu gard de protecție, iar circa 2 km va fi delimitat cu stâlpi flexibili. Costul total al investiției este de 6.281.261 lei (TVA inclus).

Viteza tramvaielor și capacitatea de transport vor crește cu 20%

RATB va realiza lucrările în regie proprie pentru două dintre cele patru tronsoane ale traseului, în lungime totală de 8,16 km, din care circa 2 km – stâlpișori. Pentru restul traseului, lucrările vor fi realizate de S.C. Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București S.A.

Prin soluția propusă, respectiv instituirea benzii proprii pentru acest traseu, se obține o viteză sporită de exploatare și o capacitate de transport cu 20% mai mare decât în prezent.

Gorjeanul infectat de coronavirus contrazice autoritățile: „Toată lumea spune numai prostii„
Recomandări

Gorjeanul infectat de coronavirus contrazice autoritățile: „Toată lumea spune numai prostii„

 

Traseul liniilor 1 și 10 asigură preluarea călătorilor din sudul orașului (la terminalul Romprim) și transportul acestora pe un traseu circular, care atinge cele mai importante noduri de transport, precum Piața Sudului, Constantin Brâncoveanu, Eroii Revoluției, Str. Viilor, str. Progresului, Răzoare, Pasaj Basarab, Bd. Nicolae Titulescu, Piața Victoriei, Șos. Ștefan cel Mare, Obor, Iancului, Baba Novac, Zona Dristor – Mihai Bravu, Calea Văcărești.

Decizia separării liniilor de trambai 1 și 10 a fost luată în Consiliul General al Municipiului București, în ședința din 28 martie.

CITEȘTE ȘI:

 REPORTAJ/Agenția Terra Tourism lasă sute de clienți fără vacanțe. Zeci de păgubiți au depus plângeri la poliție – VIDEO

Close
Închide
  Close