MENIU CAUTĂ
13 Iul. 2018 19:06

VIDEO / Regina Elisabeta a II-a l-a primit pe Donald Trump la Castelul Windsor

Distribuie

Preşedintele american Donald Trump şi soţia sa, Melania, au fost primiţi vineri la castelul Windsor de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, relatează AFP.

Perechea prezidenţială americană a fost întâmpinată de suverana britanică, în vârstă de 92 de ani, în curtea castelului, sub un soare strălucitor. Regina, îmbrăcată în albastru, a ascultat alături de preşedinte şi de soţia acestuia intonarea imnului naţional american.

Elisabeta a II-a l-a invitat apoi pe Donald Trump să treacă în revistă garda de onoare, formată din soldaţi îmbrăcaţi cu tradiţionala uniformă de culoare roşie şi purtând celebra căciulă din blană de urs.

În același timp, zeci de mii de oameni au protestat în centrul Londrei, ei fiind nemulțumiți de vizita președintelui SUA, Donald Trump, în Marea Britanie. Londonezii au ridicat un balon portocaliu uriaș în formă de bebeluș, pe care este imprimat chipul lui Donald Trump. Liderul de la Casa Albă a sosit aseară în arhipelag, după ce a participat la summitul NATO.

Activiștii britanici au dat comandă de un balon uriaş care îl prezintă pe Trump în formă unui bebeluş portocaliu, cu mâini mici, în care ţine un telefon mobil. Donald Trump a fost acuzat că, în unele cazuri, se poartă ca un copil.

Britanicii sunt foarte nemulțumiți de retorica președintelui american și de mesajele anti-imigranți pe care șeful de la Casa Albă le-a transmis în ultimii ani. Totodată, protestatarii britanici consideră că regina este pusă într-o situație ridicolă, având în vedere că se întâlnește cu președintele american.


CITEȘTE ȘI: REPORTAJ: Irina Coșescu, prima nevăzătoare care a urcat pe un gheţar din Oceanul Arctic: „Viaţa mi-a arătat că sunt în stare de orice. Cerul este limita!”


 

Citește mai multe despre întâlnire și regina pe Libertatea.

Comentarii