Relatarea LIVETEXT Libertatea cu a 173-a zi a războiului din Ucraina s-a mutat aici: LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 173

14 aug. - Acum o luna
14-08-2022

Doi oameni au murit și altul a fost rănit în regiunea Odesa în urma exploziei unui dispozitiv în apă

Vladislav Nazarov, purtătorul de cuvânt al comandamentului operațional „Sud”,  a anunțat, duminică, pe Telegram, că, în satul Zatoka din regiunea Odesa, două persoane au fost ucise și una a fost rănită în urma detonării unui dispozitiv exploziv.

„Pe una dintre plajele de lângă Odesa din regiunea Bilhorod-Nistru, două persoane au fost ucise și o persoană a fost rănită după ce un dispozitiv necunoscut a explodat în apele de coastă”, a spus Vladislav Nazarov.

Potrivit datelor preliminare, un grup de bărbați, ignorând restricțiile privind vizitarea litoralului și înotul în apele de coastă, dar și nesocotind semnele de avertizare, au intrat în apă.

Oficialul ucrainean a precizat că oameni au fost aruncați în aer cu un dispozitiv exploziv necunoscut în timp ce înotau și că la fața locului lucrează o echipă de anchetă.

14 aug. - Acum o luna
14-08-2022

Podul Antonivski din regiunea Herson a fost lovit din nou de ucraineni

Podul Antonivski de peste râul Dnipro a fost din nou bombardat duminică dimineața de trupele ucrainene, potrivit purtătoarei de cuvânt a Comandamentului Operațional Sud al Ucrainei, Natalia Humeniuk.

Pensionarii români renunță la medicamente, murături și carne ca să-și plătească facturile la iarnă. „Am trecut prin perioade şi mai grele, ştim cum e”
Recomandări
Pensionarii români renunță la medicamente, murături și carne ca să-și plătească facturile la iarnă. „Am trecut prin perioade şi mai grele, ştim cum e”

„Un atac a fost efectuat asupra Podului Antonivski pentru a-i fixa definitiv statutul de impracticabil”, a precizat Natalia Humeniuk.

Podul a fost lovit în repetate rânduri de armata ucraineană, ceea ce face dificilă traversarea râului de către trupele rusești.

„Continuăm să tragem asupra arterelor de transport și logistică din teritoriul ocupat temporar, deoarece avem intenția clară de a-i ajuta pe ocupanți să ia decizia corectă și să-și îndrepte următoarele „gesturi de bunăvoință” în direcția de care avem nevoie”, a spus Natalia Humeniuk..

14 aug. - Acum o luna
14-08-2022

Un civil a murit, după ce rușii au bombardat Energodar

Primarul din Energodar, Dmitro Orlov, a anunțat pe Telegram, că o persoană a murit și mai multe au fost rănite, în urma bombardamentelor rusești de duminică.

„În urma bombardamentului asupra unui cartier al orașului, a murit un bărbat care își plimba câinele în acel moment. Nici animalul nu a supraviețuit”, a scris Dmitro Orlov.

„Ca urmare a bombardamentelor efectuate astăzi în suburbiile orașului Energodar – zona clubului de iaht (SOT „Volna”), există victime în rândul populației civile din primul micro-district”, a notat Dmitro Orlov.

14 aug. - Acum o luna
14-08-2022

Oficial ucrainean: Trupele ruseşti riscă să rămână blocate în regiunea Herson după bombardarea podurilor

Ce înseamnă să fii bărbat. De la Zidane la Federer și Nadal
Recomandări
Ce înseamnă să fii bărbat. De la Zidane la Federer și Nadal

Trupele ruse care traversau fluviul Nipru în regiunea ucraineană Herson, pe care Moscova o controlează, riscă să rămână blocate după ce toate podurile existente au fost scoase din uz, a declarat televiziunii ucrainene un deputat regional, Serghii Hlan.

„Singurele mijloace de traversare a fluviului pentru ocupant sunt pontoanele din apropierea podului Antonivski, dar nu vor putea să răspundă total nevoilor lor”, a precizat Serghii Hlan.

„Rusia îşi transferă centrele de comandament de pe ţărmul drept al fluviului pe cel stâng, conştientă fiind că în caz de escaladare acestea nu vor putea fi evacuate la timp”, a spus Serghii Hlan.

Oficialul ucrainean a estimat la 20.000 numărul soldaţilor ruşi prezenţi pe malul drept al fluviului şi a precizat că ei pot „să traverseze în continuare pe jos podurile scufundate”.

14 aug. - Acum o luna
14-08-2022

Comandantul regimentului „Azov”, Denys Prokopenko, a fost dus în Rusia, susține soția acestuia

Katerina Prokopenko, soția comandantului regimentului „Azov”, Denys Prokopenko, a declarat, într-un interviu pentru Suspilno , că soțul ei a fost deportat în Rusia.

„Știu doar că a fost dus în Rusia și încă nu a fost confirmat. Am aflat unde se află Denis cu ajutorul mass-media rusă. Structurile de stat nu îmi confirmă acest lucru, pentru că acolo este greu să confirm ceva. Înțeleg că Rusia a ascuns personalul de comandă, ascunde alți soldați și ofițeri și nu dezvăluie unde se află”, a spus Katerina Prokopenko.

Emilia Șercan publică plagiatul comis de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, care și-a însușit 92 de pagini din munca a doi profesori într-un curs universitar. Apoi le-a furat de tot lucrarea, semnându-se el
Recomandări
Emilia Șercan publică plagiatul comis de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, care și-a însușit 92 de pagini din munca a doi profesori într-un curs universitar. Apoi le-a furat de tot lucrarea, semnându-se el

Femeia a mai menționat că nu există informații de la Comitetul Internațional al Crucii Roșii cu privire la comandantul regimentului „Azov”.

„Practic, este treaba Crucii Roșii să-mi răspundă, dar încă nu știu unde este soțul meu”, a mai spus Katerina Prokopenko.

14 aug. - Acum o luna
14-08-2022

2 civili uciși alți 10 răniți în Donețk, în urma bombardamentelor din ultima zi

Bilanțul a fost prezentat duminică de guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kirilenko, care a raportat că trupele ruse au tras asupra comunității Krasnohorivka sâmbătă.

14 aug. - Acum o luna
14-08-2022

Noi bombardamente în Harkov

Guvernatorul regiunii Harkov Oleh Syniehubov a raportat că forțele ruse au lovit comunitatea Zmiivska. Trei persoane, inclusiv două femei și un bărbat, au suferit răni ușoare, potrivit Kyiv Independent.

14 aug. - Acum o luna
14-08-2022

Procuratura Generală: Forțele ruse au comis peste 28.000 de crime de război

Procuratura Generală a Ucrainei a raportat sâmbătă că 28.231 de crime de război au fost comise de forțele ruse în Ucraina de la începutul războiului, potrivit Kyiv Independent.

Forțele de ordine ucrainene au înregistrat, de asemenea, 13.181 de crime împotriva securității naționale a Ucrainei.

14 aug. - Acum o luna
14-08-2022

Noi bombrdamente în Mikolaiv

Rusia a bombardat infrastructura portului Mikolaiv cu lansatoare de rachete Uragan, în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit Kyiv Independent.

Comandamentul Operațional „Sud” a declarat pe 14 august că forțele ruse au bombardat cu trei rachete peste noapte. Nu a fost precizată locația și nici nu au fost raportate victime.

14 aug. - Acum o luna
14-08-2022

Pierderile suferite de armata rusă în războiul din Ucraina

Statul Major al Ucrainei a transmis duminică că Rusia a pierdut 43.550 de soldați în Ucraina din 24 februarie.

De asemenea, Rusia a pierdut și 1.864 de tancuri, 4.126 de vehicule blindate de luptă, 3.039 de vehicule și rezervoare de combustibil, 980 de sisteme de artilerie, 261 de rachete multiple. sisteme, 136 sisteme de apărare aeriană, 194 elicoptere, 233 avioane, 784 drone și 15 bărci.

14 aug. - Acum o luna
14-08-2022

Luptele grele continuă în Donbas

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis sâmbătă seară că lupte ”aprige” între forțele ucrainene și ruse se duc încă în Donbas, dar ucrainenii rezistă.

„Cele mai fierbinţi puncte ale frontului în această direcţie rămân neschimbate – Avdiivka, Marinka, Pisk, Bahmut şi întreaga zonă relevantă. Rusia a trimis acolo o cantitate pur şi simplu colosală din resursele sale militare – artilerie, echipamente, oameni. Toţi apărătorii noştri de acolo sunt pur şi simplu eroi. Apărarea ucraineană este puternică în regiunea Harkov, iar încercările invadatorilor de a ataca tot timpul eşuează. Lupta din sudul ţării dă veşti bune despre distrugerea forţelor şi mijloacelor armatei ruse. Nu pierdem nicio zi – reducem potenţialul ocupanţilor”, a transmis Zelenski.

14 aug. - Acum o luna
14-08-2022

Zelenski: Fiecare zi petrecută de contingentul rus la centrala de la Zaporojie creşte ameninţarea nucleară pentru Europa

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă seară, în discursul către naţiune, că forţele ruse „organizează provocări constante cu bombardarea teritoriului centralei nucleare şi încearcă să-şi aducă forţele suplimentare în această direcţie pentru a şantaja şi mai mult statul nostru şi întreaga lume liberă”, potrivit News.ro.

”Şantajul rus nu face decât să mobilizeze şi mai multe eforturi globale pentru a înfrunta teroarea. În fiecare zi de şedere a contingentului rus pe teritoriul CNE Zaporojie şi în regiunile învecinate ale ţării noastre creşte atât de mult ameninţarea radiaţiilor la adresa Europei, încât nici în momentele de vârf ale confruntării din timpul Războiului Rece acest lucru nu s-a întâmplat”, a spus Zelenski.

13 aug. - Acum o luna
13-08-2022

Pentagon: Eficacitatea Ucrainei în lupta cu Rusia este de 12 din 10

Un oficial de la Pentagon a lăudat trupele ucrainene în lupta lor împotriva Rusiei, spunând că au făcut lucruri despre care „nu credem că sunt posibile”, informează Newsweek.

Oficialul de la Departamentul american al apărării a spus că, în ciuda forțelor ruse superioare, moralul trupelor lui Vladimir Putin , precum și „capacitatea lor de a se întreține” au fost puternic afectate.

Pe o scară de la zero la 10, oficialul a evaluat eficacitatea forțelor armate ale Ucrainei la 12 „pe baza a cât de impresionante au fost pentru noi în atât de multe moduri diferite”.

Oficialul de la Pentagon a precizat că în timpul războiului, au existat mari victime civile din cauza „bombardelor fără discernământ pe care (n.r. – forțele ruse) le utilizează”.

Cu toate acestea, forțele ruse au fost afectate de „capacitatea ucrainenilor de a obține comanda și controlul (n.r. -rușilor), muniție, susținere și locații logistice” și că ucrainenii „au găsit modalități de a face lucruri pe care nu le-am fi crezut posibile”.

13 aug. - Acum o luna
13-08-2022

Informații britanice: Rușii au probleme cu aprovizionarea după ce podurile peste Nipru au fost distruse

Ministerul britanic al apărării a transmis, sâmbătă, în raportul zilnic, că Rusia s-ar putea să aibă mari probleme cu reaprovizionarea trupelor într-o zonă cheie a Ucrainei ocupate, după ce forțele de la Kiev au lovit două poduri folosite pentru transportul de provizii, oameni și vehicule de luptă.

Atât podul rutier Antonivski, cât și podul feroviar Herson de peste râul Nipru au fost grav avariate și sunt „probabil inutilizabile pentru vehiculele militare grele”, potrivit informațiilor din Marea Britanie.

Cele două poduri leagă forțele rusești din orașul ocupat Herson, pe malul de nord-vest al Niprului, cu principala zonă controlată de Rusia la sud-est.

„Cele două poduri rutiere primare care oferă acces la teritoriul ocupat de ruși de pe malul de vest al Nipruului, în regiunea Herson, sunt probabil scoase din uz. La 10 august 2022, loviturile de precizie ucrainene au făcut probabil ca traversarea rutieră a râului Nipro la Nova Kakhovka să fie inutilizabilă pentru vehiculele militare grele. În ultimele zile, Rusia a reușit doar să facă reparații superficiale la podul rutier deteriorat Antonivski”, se precizează în raport.

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cum arăta impresara după bătaia cu Reghecampf. Este ajutată de o prietenă să meargă, primele imagini
GSP.RO
Cum arăta impresara după bătaia cu Reghecampf. Este ajutată de o prietenă să meargă, primele imagini
ȘOC! Meghan Markle l-a AMENINȚAT pe Prințul Harry. SCANDALUL uriaș despre care tocmai s-a aflat: 'I-a spus că...'
Playtech.ro
ȘOC! Meghan Markle l-a AMENINȚAT pe Prințul Harry. SCANDALUL uriaș despre care tocmai s-a aflat: 'I-a spus că...'
Mesajul transmis de Sarah, fiica vitregă a lui Reghe, după ce antrenorul a bătut-o pe Prodanca în plină stradă. Cuvintele ei au stârnit un val de reacții
Viva.ro
Mesajul transmis de Sarah, fiica vitregă a lui Reghe, după ce antrenorul a bătut-o pe Prodanca în plină stradă. Cuvintele ei au stârnit un val de reacții
Ce mare furnizor din România a fost la un pas de incapacitate de plată. Clienţii, aproape de blackout sau de a fi deconectaţi
Observatornews.ro
Ce mare furnizor din România a fost la un pas de incapacitate de plată. Clienţii, aproape de blackout sau de a fi deconectaţi
Haos în Rusia! Un bărbat a deschis focul într-un birou de recrutare din Irkuţk. Șeful unității se află în stare critică
Știrileprotv.ro
Haos în Rusia! Un bărbat a deschis focul într-un birou de recrutare din Irkuţk. Șeful unității se află în stare critică
Exclusiv. Motivarea din dosarul Caracal: boala care l-a transformat pe Gheorghe Dincă într-un monstru. Câți bani au cerut, de fapt, familiile Melencu și Măceșanu
FANATIK.RO
Exclusiv. Motivarea din dosarul Caracal: boala care l-a transformat pe Gheorghe Dincă într-un monstru. Câți bani au cerut, de fapt, familiile Melencu și Măceșanu
Ce nu s-a văzut după finalul imaginilor! O a treia persoană s-a implicat în bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Cine e: "Bătut şi el" | VIDEO
Orangesport.ro
Ce nu s-a văzut după finalul imaginilor! O a treia persoană s-a implicat în bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Cine e: "Bătut şi el" | VIDEO
Horoscop 26 septembrie 2022. Capricornii simt puterea pe care o promite această zi, dar trebuie să știe că totul vine cu un preț și cu o condiție
HOROSCOP
Horoscop 26 septembrie 2022. Capricornii simt puterea pe care o promite această zi, dar trebuie să știe că totul vine cu un preț și cu o condiție
Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402): device-ul de care nu vei dori să te desprinzi
PUBLICITATE
Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402): device-ul de care nu vei dori să te desprinzi