Relatarea Libertatea LIVETEXT a războiului din Ucraina s-a mutat aici: LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 754

17 mart. - Acum o luna
17-03-2024

Vladimir Putin se „teme” să intre în război cu țările NATO, anunţă premierul Estoniei

Într-un interviu acordat BBC, preluat de Ukrinform, Kaja Kallas i-a îndemnat pe liderii națiunilor să se gândească și la „de ce se teme Putin”.

„El amenință cu războiul nuclear de ceva timp. Dar au fost doar cuvinte. El a fost foarte bun în a semăna frica în societățile noastre și în a asculta, de ce ne este frică”, a spus Kallas.

„De asemenea, trebuie să ne gândim de ce se teme Putin. Și el se teme, de fapt, să intre în război cu țările NATO. El nu vrea asta. Și nici noi, desigur, nu vrem asta”, a adăugat ea.

17 mart. - Acum o luna
17-03-2024

Serviciul de Securitate ucrainean a dezvăluit câte rafinării rusești au atacat cu drone cu rază lungă de acţiune

Dronele de atac ucrainene cu rază lungă de acţiune lansate de serviciul de securitate internă SBU au lovit până acum 12 rafinării de petrol ruseşti în timpul războiului, a declarat duminică o sursă din cadrul serviciilor secrete ucrainene pentru Reuters, relatează News.ro.

Oficialii din regiunea Krasnodar, din sudul Rusiei, au declarat că dronele ucrainene au atacat peste noapte rafinăria de petrol Slaviansk, la 70 km nord de capitala regională. Sursa ucraineană a declarat că rafinăria, care procesează aproximativ 4,5 milioane de tone de ţiţei pe an şi produce combustibil în principal pentru export, a fost atacată într-o operaţiune organizată de serviciul de securitate al SBU şi de alte forţe ucrainene.

„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei
Recomandări
„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei

„Agenţia continuă să implementeze o strategie de subminare a potenţialului economic al Rusiei şi de a reduce fluxul de dolari obţinuţi din vânzările de petrol pe care inamicul îl direcţionează către război”, a spus sursa. „În total, dronele SBU au atacat recent cu succes 12 rafinării de petrol din Rusia”, a mai spus sursa.

Mai multe detalii: Serviciul de Securitate ucrainean a dezvăluit câte rafinării rusești au atacat cu drone cu rază lungă de acţiune

17 mart. - Acum o luna
17-03-2024

Detaliile secrete pentru care Germania nu transferă rachete Taurus în Ucraina, scurse în presă

După scandalul privind interceptarea de către ruşi a unor conversaţii între ofiţeri germani despre potenţiala folosire a rachetelor Taurus cu rază lungă de acţiune, Berlinul a suferit o altă scurgere de informaţii, de data aceasta privind detalii tehnice secrete despre aceste rachete puternice, informează EFE, citată de Agerpres.

Potrivit dezvăluirilor făcute de Suddeutsche Zeitung, în şedinţa de luni a Comisiei de Apărare a Bundestagului (camera inferioară a parlamentului german) dedicată tocmai incidentului de securitate amintit, în secţiunea secretă a şedinţei, şeful Statului Major al Armatei, Carsten Breuer, le-a explicat deputaţilor care sunt procedurile tehnice şi operaţionale pentru stabilirea ţintelor şi a rutelor rachetelor Taurus. Informaţii detaliate despre acest subiect se pare că au ajuns pe portalul T-Online, care a scris că general-locotenentul Breuer a explicat că, pentru a programa rachetele germane, cu o rază de acţiune de 500 de kilometri – suficientă pentru a distruge Podul Kerci din peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014, sau chiar pentru a atinge regiunea Moscovei -, trebuie folosită o tehnologie specială.

Culisele planului privind retragerea lui Piedone. Negocieri la cuțite între PSD și partidul lui Dan Voiculescu
Recomandări
Culisele planului privind retragerea lui Piedone. Negocieri la cuțite între PSD și partidul lui Dan Voiculescu

Mai multe informaţii: Detaliile secrete pentru care Germania nu transferă rachete Taurus în Ucraina, scurse în presă

17 mart. - Acum o luna
17-03-2024

Explozii în Mikolaiv

Două explozii au fost auzite duminică după-amiază în Mikolaiv, au anunțat autoritățile locale, citate de Ukrainska Pravda.

Înainte de prima explozie, a fost declanșată alarma aeriană. Armata a avertizat cu privire la amenințarea folosirii armelor balistice dinspre est.

În urma loviturilor, există cel puțin două victime, a anunțat guvernatorul Vitali Kim.

17 mart. - Acum o luna
17-03-2024

Ucraina anunță că a doborât 14 drone rusești în timpul nopții

Apărarea aeriană a Ucrainei a doborât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 14 dintre cele 16 drone Shahed lansate de Rusia, au anunțat Forțele Aeriene duminică, 17 martie, relatează The Kyiv Independent.

Lansate de la Capul Chauda și din Crimeea, dronele au fost interceptate deasupra regiunilor Odesa și Mikolaiv.

De asemenea, forțele rusești au lansat cinci rachete antiaeriene ghidate S-300 asupra regiunilor Harkov și Donețk, iar două rachete ghidate X-59 au vizat regiunea Cernihiv.

17 mart. - Acum o luna
17-03-2024

O adolescentă a fost ucisă în bombardamentele din Belgorod, anunță guvernatorul regiunii ruse

În urma bombardamentelor de duminică dimineață din Belgorod, o fată de 16 ani a fost ucisă, a declarat guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov, citat de BBC Rusia.

Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO
Recomandări
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

„Ca urmare a sosirii obuzului, clădirea rezidențială privată în care se afla ea a luat foc. (…) Am vorbit cu tatăl ei la fața locului – tatăl ei este în stare de șoc și a fost și el rănit, are un traumatism cranian, arsuri și intoxicație cu monoxid de carbon”, a precizat oficialul.

Potrivit guvernatorului, în total, în Belgorod, ca urmare a bombardamentelor, a avut loc un incendiu în două clădiri rezidențiale private, au fost sparte ferestrele în mai multe apartamente și case private și au fost avariate opt vehicule.

17 mart. - Acum o luna
17-03-2024

Restricții pe aeroporturile din Moscova. Primarul anunță că a fost a respins un alt atac cu drone în Domodedovo

Forțele de apărare aeriană din districtul urban Domodedovo, unde funcționează și unul dintre aeroporturile Moscovei, au respins duminică un atac cu drone, a anunțat primarul Capitalei ruse, Serghei Sobianin, citat de BBC Rusia.

Oficialul spune că, potrivit datelor preliminare, nu s-au înregistrat distrugeri sau victime.

În același timp, agenția Interfax relatează duminică dimineață, citând Rosaviation, că activitatea de pe aeroporturile Vnukovo, Domodedovo și Zhukovsky este limitată pentru a asigura siguranța zborurilor.

Restricțiile au fost introduse începând cu ora 9.39, ora Moscovei (8.39, ora României – n.r.).

„Echipajele aeronavelor, controlorii de trafic aerian și serviciile aeroportuare iau toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța zborurilor – aceasta este principala prioritate”, a precizat Rosaviation, agenția federală de transport aerian.

17 mart. - Acum o luna
17-03-2024

Atac cu drone asupra Odesei

Două întreprinderi agricole au fost avariate în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un atac cu drone asupra regiunii ucrainene Odesa. În urma loviturii au izbucnit incendii și au fost distruse clădiri industriale, relatează Ukrainska Pravda.

Incendiile au fost stinse rapid și nu au fost înregistrate victime, au precizat Forțele de apărare ucrainene din sud.

17 mart. - Acum o luna
17-03-2024

Rafinărie de petrol din teritoriul rus Krasnodar, lovită de drone

Un incendiu a izbucnit la rafinăria de petrol Slavyansky din Teritoriul Krasnodar, în urma unui atac cu drone, a anunțat cartierul general operațional al teritoriului rus, relatează agenția de presă de stat Interfax.

„În jurul orei 3 dimineața, mai multe drone au încercat să atace Rafinăria Slavyansky. Potrivit EDDS din Districtul Slavyansky, dronele au fost neutralizate, dar a izbucnit un incendiu ca urmare a căderii unuia dintre dispozitive”, au transmis duminică autoritățile.

La locul incendiului intervin 83 de persoane și 25 de echipamente. Un angajat al rafinăriei a fost rănit, a anunțat administrația districtului Slavyansky.

17 mart. - Acum o luna
17-03-2024

Rusia anunță că a interceptat 35 de drone ucrainene deasupra a opt dintre regiunile sale

Sistemele de apărare aeriană ale Rusiei au împiedicat, în timpul nopții trecute, atacurile a 35 de drone ucrainene deasupra a opt regiuni rusești, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agenția de presă de stat Interfax.

„La datorie sistemele de apărare aeriană, 35 de drone au fost interceptate și distruse deasupra teritoriilor regiunilor Moscova (4 drone), Belgorod (3 drone), Kaluga (2 drone), Oryol (1 drone), Rostov (1 drone), Iaroslavl (4 drone) și Kursk (3 drone), Teritoriul Krasnodar (17 drone)”, se precizează într-un comunicat al ministerului.

Ulterior, instituția a transmis că duminică, „în jurul orei 8.00, ora Moscovei (7.00 ora României – n.r.), a fost oprită o tentativă a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist asupra unor obiective de pe teritoriul Federației Ruse folosind nouă proiectile ale sistemului de rachete cu lansare multiplă RM-70 Vampire și trei proiectile ale sistemului de rachete cu lansare multiplă Uragan”.

„Sistemele de apărare antiaeriană de serviciu au distrus toate rachetele în aer deasupra regiunii Belgorod”, spun autoritățile ruse.

16 mart. - Acum o luna
16-03-2024

Mesaj comun al grupărilor anti-Kremlin pentru Putin: „Ți-ai pierdut legitimitatea”. Rebelii ruși susțin că au capturat militari în Belgorod și Kursk

Corpul Voluntarilor Ruşi, Legiunea Libertatea Rusiei şi Batalionul Siberian au transmis un mesaj comun pentru Vladimir Putin în care îl anunţă că „și-a pierdut de mult legitimitatea” și îi solicită să permită evacuarea civililor din regiunile ruse Belgorod și Kursk, relatează Hotnews.

Mai multe detalii: Mesaj comun al grupărilor anti-Kremlin pentru Putin: „Ți-ai pierdut legitimitatea”. Rebelii ruși susțin că au capturat militari în Belgorod și Kursk

16 mart. - Acum o luna
16-03-2024

Belgorod, sub amenințarea rachetelor. Viața în orașul rusesc amenințat de războiul lui Putin din Ucraina: „Oamenii sunt îngrijorați”

Sirenele de raid aerian sună aproape zilnic în orașul Belgorod din sudul Rusiei, situat la granița cu Ucraina, încurajând oamenii să se adăpostească rapid și reamintind locuitorilor că războiul la scară largă din Ucraina este o realitate și pentru ei, scrie Reuters.

Mai multe detalii: Belgorod, sub amenințarea rachetelor. Viața în orașul rusesc amenințat de războiul lui Putin din Ucraina: „Oamenii sunt îngrijorați”

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (4)

vudejea   •   17.03.2024, 19:54

Vai-vai-vai ce rau le merge :) Nicio stire mai spalatorica? In ultimele 24 ore, 3 localitati au trecut la rusi, proprietari de drept :)) Pervomaiske,Tonenke,Orlivka...Pana dimineata si Berdychi

DoarDiviziaB   •   17.03.2024, 18:53

dar si cand o sa le da o nucleara rusul sa nu se supere. cand se va intampla o sa fie pentru ca o sa faca o miscare gresita si o sa atace ceva gresit.

Trandafir   •   17.03.2024, 16:25

Nu se mai termina o data nebunia asta !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Horoscopul Orisha. Ce semn zodiacal ai în zodiacul african. Cum să îți activezi puterea din spatele zilei tale de naştere
FANATIK.RO
Horoscopul Orisha. Ce semn zodiacal ai în zodiacul african. Cum să îți activezi puterea din spatele zilei tale de naştere
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Viva.ro
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Acasă la Dana Nălbaru și la Dragoș Bucur. Uite-i cum muncesc pământul la Moșteni-Greci! Actorul ară cu tractorul, solista și fiica ei văruiesc pomii în livadă
Libertateapentrufemei.ro
Acasă la Dana Nălbaru și la Dragoș Bucur. Uite-i cum muncesc pământul la Moșteni-Greci! Actorul ară cu tractorul, solista și fiica ei văruiesc pomii în livadă
Meciul dintre Nadal și un puști de 16 ani a intrat în istorie. Cine a câștigat
GSP.RO
Meciul dintre Nadal și un puști de 16 ani a intrat în istorie. Cine a câștigat
Orașul perfect din România în care să te retragi la bătrânețe. Mulți pensionari au făcut-o deja. E la o oră de București, traiul e ieftin și apartamentele au prețuri excelente. Există Lidl, Kaufland, parcuri îngrijite și spital nou. Sunt și locuri de muncă pentru tineri
FANATIK.RO
Orașul perfect din România în care să te retragi la bătrânețe. Mulți pensionari au făcut-o deja. E la o oră de București, traiul e ieftin și apartamentele au prețuri excelente. Există Lidl, Kaufland, parcuri îngrijite și spital nou. Sunt și locuri de muncă pentru tineri
O fetiță spunea că are un monstru în cameră, dar mama nu a luat-o în seamă. Ce au descoperit după a șocat întreaga familie
Știrileprotv.ro
O fetiță spunea că are un monstru în cameră, dar mama nu a luat-o în seamă. Ce au descoperit după a șocat întreaga familie
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor / Foto
Unica.ro
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor / Foto
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia s-a agravat"
Observatornews.ro
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia s-a agravat"
Horoscop 27 aprilie 2024. Scorpionii ar fi bine să dea dovadă de mai multă flexibilitate, în special în negocierile legate de bani sau bunuri
HOROSCOP
Horoscop 27 aprilie 2024. Scorpionii ar fi bine să dea dovadă de mai multă flexibilitate, în special în negocierile legate de bani sau bunuri

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI