MENIU CAUTĂ
14 Feb. 2018 19:40

UPDATE/ Congresul extraordinar al PSD va avea loc pe 10 sau 17 martie; Dragnea: Alegerea unor noi vicepreședinți, doar dacă modificăm structura BPN

Distribuie

Majoritatea covârşitoare din cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD s-a pronunţat pentru organizarea unui congres extraordinar al partidului, a declarat miercuri premierul Viorica Dăncilă. Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat la finalul ședinței Comitetului Executiv Național că alegerile, la Congres, pentru funcțiile de vicepreședinți, vor avea loc doar dacă se modifică atât structura Biroului Permament Național cât și modul de alegere al acestora.

UPDATE ora 19.40 Președintele PSD Liviu Dragnea a afirmat că în zilele următoare urmează să se identifice în care din cele două date, 10 sau 17 martie, vot găsi o locaţie unde să facă un Congres serios.

În legătură cu tematica, Dragnea a precizat că 's-a discutat şi despre eventualitatea organizării unor alegeri pentru vicepreşedinţi'.

'Eu am spus că voi fi de acord doar în situația în care modificăm structura BPN şi competenţele şi modul de alegere pentru vicepreşedinţi', a spus președintele PSD.

UPDATE ora 19:11. În ședința Comitetului Executiv Național al PSD s-a votat în unanimitate pentru organizarea unui Congres extraordinar în PSD. Acesta va avea loc pe 10 sau 17 martie, în Ardeal, potrivit unor surse politice.

„Majoritatea este pentru organizarea unui congres, un congres aduce sănătate în cadrul unui partid, nu vedem de ce să nu avem un Congres. S-a cerut părerea tuturor membrilor CExN, deci nu putem să stabilim înainte până nu discutăm în forul statutar”, a declarat premierul la finalul CExN al PSD. Potrivit acestuia, nu s-au discutat încă punctele care vor fi dezbătute la congresul PSD din luna martie.

Potrivit acesteia, nu s-au discutat încă punctele care vor fi dezbătute la congresul PSD din luna martie.

„Nu am discutat încă punctele pe care le vom discuta la congres, s-a vorbit despre oportunitatea organizării uni congres în PSD, cred că este normal ca în cadrul unui congres să spunem măsurile, stadiul unor măsuri din programul de guvernare, dar acest lucru îl vom vorbi.”, a detaliat Viorica Dăncilă.

Aceasta a reafirmat că joi va discuta cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care va reveni în ţară dintr-o vizită oficială.


Liviu Dragnea cere Congres extraordinar în PSD, care ar urma să aibă loc în luna martie. Totodată, liderul social-democrat a spus că vrea relansarea programului de guvernare.

„Este nevoie de o relansare, mai multă viteză, mai multă asumare față de anul trecut. Este nevoie de o creștere a ritmului. Vorbim de un program de dezvoltare pe termem lung pe care România nu l-a avut până acum', a spus președintele PSD.

Dragnea a vorbit și despre scandalul în care este implicată Direcția Națională Anticorupție (DNA), însă nu a vrut să spună nimic despre o eventuală demisie a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Nu vreau să vorbesc despre asta (demisia Laurei Codruța Kovesi – n.r.). Ce decizie să luăm să le dăm premii celor de la DNA Ploiești? Ce n-am înțeles este de ce nu s-a pornit o anchetă penală instantaneu, dar cum nu sunt jurist…', a spus Liviu Dragnea.

„Voi propune în CEx convocarea unui Congres extraordinar. Asistăm de o perioadă bună de timp la dezbateri în societarea românească care este plină de turbulenţe, dezbateri în domeniul justiţiei, fiscalităţii, educaţiei şi PSD trebuie să aibă o poziţie bine definită. Vreau să redefinim şi să relansăm programul de guvernare. Vreau să eliberăm societatea românească de presiuni nedemocratice şi ilegitime. Vreau să angajăm PSD în cel mai ambiţios program de dezvoltare din istoria României”, a afirmat liderul PSD, la intrarea în sediul PSD.

Întrebat dacă în cadrul congresului va cere un vot de reconfirmare ca preşedinte al partidului, Dragnea a răspuns: „Categoric da”.

„Azi definim o comisie de organizare a congresului, dacă e cazul, şi o comisie pentru modificarea statutului. Principalul motiv pentru care vreau să fac acest Congres este că este cadrul cel mai bun ca şi cei care au făcut şi transmis scrisori să vină să le dezvolte”, a mai spus preşedintele PSD.


VIDEO EXCLUSIV/Asta e LIBERTATEA. Un gest mic, pentru o rușine mare. Scrisoare către Ţara Soarelui Răsare

Loading...
Comentarii