Mergi direct la conținut »
Dragnea contrazice MEN, în privința organizării Olimpiadelor la Matematică și Informatică în aceeaşi zi
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Dragnea contrazice MEN, în privința organizării Olimpiadelor la Matematică și Informatică în aceeaşi zi

Dragnea contrazice MEN, în privința organizării Olimpiadelor la Matematică și Informatică în aceeaşi zi

Liviu Dragnea contrazice MEN, în privința Olimpiadelor organizate în aceeași zi. Mai mulți părinți au reclamat - trimițând informații la ȘTIREA MEA, pe site-ul Libertatea.ro -  modul în care a fost stabilit calendarul olimpiadelor școlare.

Practic, toate competițiile au fost programate în intervalul 1-8 aprilie, ceea ce limitează dreptul elevilor de a participa la mai multe concursuri.

„Au fost ridicate două chestiuni legate de Educaţie. Este vorba de organizarea olimpiadei, sunt organizate în aceeaşi zi olimpiada la Matematică, olimpiadă la Informatică şi sunt copii care vor să participe şi la Matematică şi la Informatică. Doamna prim-ministru (Viorica Dăncilă – n.r.) a şi vorbit, o să aibă o discuţie cu ministrul Educaţiei să găsească o soluţie la asta, pentru că nouă tuturor ni se pare incorect să nu dăm şansa fiecărui elev să participe la toate olimpiadele la care doreşte”, a arătat preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea.

Anterior acestui răspuns, al liderului PSD, un reporter Libertatea a întrebat Ministerul Educației Naționale (MEN) despre această situație, iar răspunsul … e departe de a rezolva problema.

MEN spune că că structura anului școlar 2017-1018, în care este cuprins și calendarul olimpiadelor, a fost stabilit în februarie 2017, în urma consultării federațiilor sindicale din învățământ, respectiv a asociațiilor de părinți și de elevi, iar acum, calendarul nu poate fi modificat.

Potrivit MEN, sunt 100 de olimpiade și concursuri școlare, 80 pentru toate disciplinele și 20 de concursuri școlare sportive.

În urma publicării articolului pe Libertatea.ro, un alt părinte ne-a semnalat faptul că fiica ei s-a calificat la două olimpiade, la Istorie și la Limba română, și a fost obligată să aleagă una dintre discipline.

Consultă AICI ordinul Ministerului Educaţiei privind aprobarea competițiilor școlare ce se vor organiza și desfășura în România în anul școlar 2017-2018.

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”
Recomandări

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”

 

Dacă ai o informaţie, fotografie, captură, filmuleţ pe care vrei să le publicăm, trimite-le pe WhatsApp, la numărul 0729.729.000 sau pe site-ul Libertatea.ro, în formularul Ştirea Mea.CITEȘTE ȘI… FOTOREPORTAJ | #salvatipipera, între ALB și NEGRU

DECLARAȚIA #salvatipipera. Libertatea lansează o campanie pentru salvarea cartierului de afaceri al Capitalei

PETIȚIA #salvatipipera | Cel mai aglomerat cartier de afaceri al României “se sufocă”

#salvatipipera. De la zonă strategică pentru Armată, la zonă strategică pentru investitori străini / MULTIMEDIA

#salvatipipera | Cine este AdLitteram, artistul din spatele videoclipului “Bogați fără noblețe” 

Close
Închide
  Close