Mergi direct la conținut »
Liviu Dragnea, interviu în presa internațională: DNA, păpuşar al judecătorilor
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Liviu Dragnea, interviu în presa internațională: DNA, păpuşar al judecătorilor

Liviu Dragnea, interviu în presa internațională: DNA, păpuşar al judecătorilor

Liviu Dragnea a oferit un interviu jurnalistului britanic Nick Kochan de la New Europe. Șeful PSD a declarat că Direcția Națională Anticorupție este ”un păpușar” al judecătorilor din România și procurorii anti-corupție sunt nemulțumiți că Guvernul vrea să creeze un departament independent care să ancheteze magistrații.

Articolul din New Europe începe cu informația potrivit căreia Liviu Dragnea a deschis un proces la Curtea Europeană de Justiţie împotriva Comisiei Europene. Liderul social-democrat contestă rezultatele anchetei OLAF în legătură cu o fraudă de 21 de milioane de euro privind Tel Drum, o companie de care este legat numele său.

”Acţiunea legală a adus un val de umbră atât asupra lui Liviu Dragnea, care nu poate deţine funcţii guvernamentale din cauza unei condamnări de fraudă electorală, cât şi asupra României, care a preluat luna aceasta preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene”, scrie jurnalistul New Europe.

În interviul acordat Dragnea a declarat că DNA este nemulţumită de planul Guvernului de a înfiinţa un departament în afara DNA care să investigheze activitatea judecătorilor. Dragnea a transmis că Agenţia anticorupţie este subiectul mult prea multor conflicte de interes şi abuzuri şi nu poate fi responsabilă de investigaţiile judiciare. Această sarcină ar trebui preluată de o agenţie independentă de DNA, consideră Dragnea.

Președintele Camerei Deputaților a mai spus că noua legislația va fi prezentată în Parlament pentru a împiedica serviciile secrete să influențeze sistemul judiciar, parlamentul sau guvernul. Șeful PSD a spus că „Statul paralel” trebuie să fie înăbușit.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

El a dat vina pe organizaţiile susţinute de George Soros pentru instigarea la violenţă în cadrul protestelor din Bucureşti din data de 10 august și l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că a susţinut protestatarii.

Dragnea a mai spus că înfiinţarea unui departament judiciar independent este o parte importantă din noile legi ale justiţiei susţinute de PSD și susține că este pregătit să reziste presiunii şi criticilor aduse de Uniunea Europeană, DNA, precum şi de mai mulţi politicieni români și să meargă mai departe cu aceste legi.

Foto: Inquam Photos / George Călin 


Citește și: VIDEO / Trei într-un TIR. Ce înseamnă să parcurgi 1.400 de kilometri într-un camion


 

Close
Închide
  Close