Mergi direct la conținut »
Liviu Dragnea îşi apără Fondul Suveran. "Nu vreau să comentez ce spun şobolanii"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Liviu Dragnea îşi apără Fondul Suveran. „Nu vreau să comentez ce spun şobolanii”

Liviu Dragnea îşi apără Fondul Suveran. După ce Victor Ponta l-a acuzat pe şeful PSD de o înţelegere cu o afacerişti din Israel şi Rusia, social-democratul a spus doar că "nu vrea să comenteze ce spun şobolanii". Liviu Dragnea a catalogat afirmaţiile lui Victor Ponta drept "nişte prostii", spunând că înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va contribui la creşterea PIB. Proiectul de lege care permite crearea FSDI a fost adoptat astăzi, de Camera Deputaţilor, forul decizional.

De Sorina Ionaşc,

„Astea nu sunt acuzaţii, sunt nişte prostii. Nu au niciun fel de bază, nu există niciun fel de adevăr aici. unii colegi care spun aceste enormităţi, inspiraţi de cineva care vorbea de înţelegeri secrete cu evreii, susţineau în campania electorală ideea acestui Fond. Acest Fond funcţionează în multe ţări din lume şi este un Fond care va participa la dezvoltarea infrastructurii, la reindustrializarea României, care va investi în agricultură, care va genera foarte multe locuri de muncă şi va contribui serios la creşterea PIB. Nu vreau să comentez ce spun şobolanii. Dacă ne luăm după ce spune un şobolan, ar însemna să închidem ţara. Nu poţi să conduci ţara după minciunile unor mincinoşi”, a răspuns Liviu Dragnea.

Cât despre includerea unor companii de stat falimentare în cadrul Fondului Suveran, preşedintele PSD a spus că tot companiile vor fi avantajate.

„Orice companie care este introdusă în acest Fond este avantajată. Se va dezvolta mult mai bine şi mult mai sănătos. Va fi o administrare cu influenţă politică spre zero.  Vor fi oameni profesionişti, cu experienţă”, a spus el, precizând că nici Darius Vâlcov, nici Sevil Shaidehh nu vor conduce FSDI.

Deputaţii au adoptat proiectul de lege care înfiinţează Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, despre care opoziţia spune că este „unul dintre cele mai mari jafuri din istorie”. Mai mult, PNL a ameninţat cu depunerea de plângeri penale pentru subminarea economiei naţionale, dar şi cu contestarea la Curtea Constituţională.

Fostul premier Victor Ponta l-a acuzat pe Liviu Dragnea de o înţelegere cu oameni de afaceri străini. „Ideea i-a fost impusă lui Dragnea de un grup de afaceri din Israel și Rusia, e cel mai mare furt din averea statului, a spus fostul premier, miercuri, într-o postare pe Facebook.

 

Close
Închide
  Close