Doar că proiectul privind trecerea terenului Regiei Autonome de Transport București (RATB), în suprafață de peste 50.000 mp, situat în șoseaua Pipera, în administrarea Consiliului General al Municipiului București (CGMB), a fost respins miercuri, 17 ianuarie, de către consilierii generali.

Din cei 52 de consilieri generali prezenți la ședința CGMB de miercuri, 32 au votat „pentru”, 18 s-au abținut și 2 au fost „împotrivă”. Pentru a fi aprobat, proiectul trebuia să fie votat de două treimi din numărul total al consilierilor generali.

Primarul general al Capitalei le-a spus consilierilor, după ce proiectul a fost respins: „Spital nu vreți, parcări nu vreți, îngropați Bucureștiului doar ca să nu facă Gabi Firea proiecte”.

La finalul votului, primarul general, Gabriela Firea, a mai declarat că există consilieri care nu votează în interesul bucureșteanului, ci așa cum le dictează formațiunile politice din care fac parte.

Firea l-a atacat de mai multe ori pe președintele PNL București Cristian Bușoi: „Este vorba doar despre orgoliul politic al domnului Cristian Buşoi, care i-a amenințat cu excluderea pe consilierii PNL dacă votează favorabil”, a mai spus Firea.

De altfel, Gabriela Firea l-a dat în judecată pe Cristian Bușoi, mărul discordiei fiind noua lege a taximetriei.

Astăzi, a reacționat și președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, arătându-se mâhnit de această decizie, dar cu speranța unei deblocări a acestui proiect important pentru București:

„Am aflat cu mâhnire de disputele de ieri din Consiliul General al Municipiului București privind terenul pentru noul Spital Metropolitan propus de Primarul General, Gabriela Firea. Rezultatul a fost stagnarea acestui proiect atât de important pentru bucureșteni și pentru sistemul public de sănătate în general.

Pot înțelege, până la un punct, disputele politice, dar trebuie să existe o limită, atunci când e vorba de proiecte majore, care aduc beneficii certe pentru cetățeni. Din păcate, PNL și USR au demonstrat ieri că această limită nu există, iar ipocrizia și dublul limbaj reprezintă standardul lor pentru acțiunile politice.

Am totuși convingerea că, în ciuda acestei situații neplăcute, coaliția PSD – ALDE va găsi soluții pentru deblocarea acestui proiect major pentru București și pentru România”.


CITEȘTE ȘI… Prognoza meteo pentru intervalul 19-21 ianuarie. Va ninge la munte

Samsarii imobiliari care au construit cartiere întregi ”pe persoană fizică” scapă de plata taxelor. Cum a fost posibil așa ceva și ce spune Ministerul Finanțelor


 

Dupa ce s-a lasat de fotbal, lui Ciprian i-a venit o idee incredibila. In 8 luni a devenit celebru, nimeni nu s-a mai gandit la asta
GSP.RO

Dupa ce s-a lasat de fotbal, lui Ciprian i-a venit o idee incredibila. In 8 luni a devenit celebru, nimeni nu s-a mai gandit la asta

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări