Mergi direct la conținut »
Liviu Pop recunoaște că profesorii vor avea salarii mai mari cu doar 4%, net, de la 1 ianuarie; În martie, următoarea majorare, cu 20%
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Liviu Pop recunoaște că profesorii vor avea salarii mai mari cu doar 4%, net, de la 1 ianuarie; În martie, următoarea majorare, cu 20%

Liviu Pop recunoaște că profesorii vor avea salarii mai mari cu doar 4%, net, de la 1 ianuarie; În martie, următoarea majorare, cu 20%

Liviu Pop recunoaște că profesorii vor avea salarii mai mari cu doar 4%, net, de la 1 ianuarie; În martie, următoarea majorare, cu 20%, a spus președintele comisiei de învățământ din Senat, el precizând că speră ca și actul educațional să crească cu 20%, după ce profesorii vor lua mai mulți bani. 

De Valentina Postelnicu,

Liviu Pop a afirmat, luni, la Senat, că legea salarizării unitare, pentru sistemul de învățământ, aduce creșteri salariale.

”O primă creștere este din ianuarie, a doua creștere salarială va veni în martie, cu 20%. Există bani suficienți în bugetul Ministerului pentru a acoperi toatt aceste creșteri, inclusiv acele sporuri adoptate prin Ordonanța de Guvern de săptămâna trecută. A fost o singură problemă, pe care Ministerul a rezolvat-o, li anume cea a personalului care are doar două ore în sistem, ca angajat, în special în zona personalului nedidactic sau didactic auxiliar. Aceeași problemă a fost la Poșta Română, unde există un număr mai mare de angajați decât cei din învățământ. În fapt, aceste persoane care au contracte pe două ore vor avea o creștere a salariului brut, în așa fel încât să rămână cu salariul net în cuantumul celui din decembrie anul trecut, dar vor câștiga la punctul de pensie”, a explicat Pop, fost ministru al Educației.

Întrebat cu cât cresc salariile profesorilor, concret, de al 1 ianuarie 2018, după trecerea contribuțiilor, Liviu Pop a răspuns: ”În medie, cu 4%. Depinde cum au fost încadrați. Iar din martie vor avea o creștere cu 20%, care se va vedea și în net”.

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea
Recomandări

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea

Fostul ministru a ținut să precizeze că speră să crească și 20% și calitateaa actului de predare în școli.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, declara în cara lui 2017, după adoptarea legii salarizării unice, că salariile lor vor creşte, conform programului de Guvernare. Ministrul Muncii a spus că toate lefurile vor fi majorate cu 25% de la 1 ianuarie 2018 și că  fi ceva în plus pentru cei din Sănătate şi din Educaţie.

”Anul viitor, de la 1 ianuarie, sigur toata lumea intra cu 25%. Toti bugetarii vor avea o creştere minimă de 25%. Cei din Sănătate şi din Educaţie vor avea o creştere mai mare”, declara Olguţa Vasilescu.

Citește și: Chevron trebuie să plătească în total 97 de milioane de dolari statului. În 2013, gigantul petrolier se lupta cu sătenii din Pungești – VIDEO

Close
Închide
  Close