Alexandru Liviu Stoian, în vârstă de 11 ani, din Alexandria, Teleorman, este într-o situație extrem de dificilă, la limita dintre viață și moarte. Extrem de bolnav, copilașul avea programare la o clinică din Austria însă lipsa banilor l-a împiedicat să ajungă la Viena să se trateze de cancerul care i-a cuprins vezica, de hidronefroza bilaterală și de maladia morbus osler. Amânarea terapiilor vitale pentru el a dus la agravarea stării lui de sănătate. Acum, Liviu suferă chiar și șapte hemoragii pe zi, unele dintre ele extrem de puternice. Pentru a se salva, băiețelul are nevoie de 70.000 de euro.

Viața lui Liviu – aflat în programul de susținere al Fundației Ringier România -, este, de mai bine de un deceniu, un calvar. Operații de îndreptare a unei malformații genetice grave care i-a lăsat urme adânci pe laba unuia dintre picioare. Tratamente chinuitoare pentru tratarea hidronefrozei, reimplantări de ureter. Și, ca și cum chinurile groaznice nu ar fi fost îndeajuns, medicii au descoperit că Liviu, olimpic la engleză și pasionat de IT, suferă de cancer la vezică și de maladia morbus osler (o afecțiune vasculară extrem de rară care produce “explozia” vaselor de sânge și, implicit, hemoragii extrem de puternice).

Fără bani de tratament, Liviu este prizonierul bolilor

Soarta părea să-i zâmbească în sfârșit lui Liviu, care, după ani de suferință, a ajuns pe mâinile medicilor austrieci de la Clinica Wiener Privatklinik-WPK, din Viena. Tratamentele personalizate gândite de specialiștii vienezi i-au mai alinat suferințele. Tumora din vezică părea să fie ținută sub control, numărul crizelor hemoragice scăzuse la “doar” două pe zi, iar intervenția chirurgicală de reimplantare a uretrei stângi – afectată, ca și cea dreaptă, de hidronefroză – a fost un succes.

Un candidat PNL la primărie amenință un șef de spital cu o intervenție la Orban: „Nu te mai lua de omul meu!”
Recomandări
Un candidat PNL la primărie amenință un șef de spital cu o intervenție la Orban: „Nu te mai lua de omul meu!”
 

Acum însă, lucrurile s-au schimbat dramatic. Fără bani pentru tratamente și investigații, Liviu este prizonierul bolilor care l-au năpădit. Și care îl pot chiar și ucide….

“Mă uit la copilul meu și nu pot să-l duc la un medic, pentru că nu avem bani”

“Din cauza lipsei banilor am amânat plecarea la clinica din Austria, unde băiețelul meu era programat pentru tratarea maladiei morbus osler, dar și pentru investigații urologice, cistoscopice. Din cei 70.000 de euro, aveam nevoie de 7.000 de euro pentru această etapă a tratamentului. Nu am reușit să-i strângem… Sunt extrem de tristă și de afectată. Îmi vine să urlu…

Liviu se trezește noaptea plin de sânge

Mă uit la copilul meu și nu pot să-l duc la un medic, nu pot să-l ajut din cauză că nu avem bani… Acum, pentru că nu are tratament adecvat, cel pe care i-l administrau medicii austrieci, crizele hemoragice s-au înmulțit. Face șapte în 24 de ore, dintre care două-trei pe noapte. Se trezește plin de sânge, bietul de el. Abia oprim hemoragiile…”, ne-a spus Georgiana Stoian, 34 de ani, mama lui Liviu-Alexandru

Fără tratament, starea sănătății lui Liviu se degradează de la zi la zi

Pentru Liviu, lucrurile se complică cu fiecare zi care trece fără tratament. Starea sănătății i se degradează rapid în lipsa unui suport medical de specialitate. Deja abdomenul i s-a umflat, posibil din cauza tumorii de la vezică. Cel puțin asta presupune mama lui, care peste câteva zile va ajunge cu băiatul la o clinică din Capitală. Iar corpul i se umple de vânătăi din cauza vaselor de sânge care se sparg continuu.

Ad placeholder
Un nume greu din PSD și-a dat demisia. „Epoca Dragnea a fost o adevărată tragedie”
Recomandări
Un nume greu din PSD și-a dat demisia. „Epoca Dragnea a fost o adevărată tragedie”
 

“Mă rog la Dumnezeu să nu ne lase, să ne ajute să strângem cei 70.000 de euro”

“E crunt… Nu știm în ce parte să mai mergem pentru a putea să facem rost de bani. De fapt, pentru a ne salva copilașul. A început să mă întrebe anumite lucruri despre starea lui de sănătate… Vede și el ce se întâmplă, e mărișor și deștept… Înțelege tot. Ce să-i spun? Că nu am bani să-l duc la doctor? Că de bani depinde viața lui? Mă rog neîncetat la Dumnezeu să nu ne lase, să îmi scoată în cale oameni cu suflet, care să ne ajute să strângem cei 70.000 de euro pentru tratamente. Măcar să-i adun pe cei 7.000 de euro pentru prima etapă și apoi mai vedem…”, este strigătul de ajutor al mamei lui Liviu.

Cei care doresc să îl ajute pe Liviu o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «LIVIU».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținută la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
PARTENERI - GSP.RO
Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
RECOMANDĂRI