De Dragoș Tănase, Raluca Diaconu,

Tot astăzi sunt așteptați să ajungă și angajații unei firme de igienizare contactați de administratorul blocului. În celelalte imobile aflate în zonă s-a putut intra deja.

Patru zile mai târziu de când au fost evacuați din blocul în care au murit o tânără de 29 de ani cu copilul ei de trei ani și un bebeluș de 10 zile, locatarii așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă acasă.

Blocul de pe str. Miorița 8 a fost evacuat luni la prânz, iar cei ce locuiesc acolo au mers zi de zi să stea în fața imobilului. Nimeni nu le-a spus nimic, ce s-a găsit, ce se întâmplă sau când se pot întoarce acasă.

”Așteptăm să intrăm în locuințe. Nu știm când, nimeni nu ne spune nimic. Administratorul nu ne spune nimic, nu răspunde la telefoane. Nu s-a interesat nimeni de noi. Ne-au spus să stăm pe unde apucăm”, ne povesteau joi seară chiriașii, care au așteptat în zadar să îi viziteze administratorul blocului.

Oamenii au stat ore bune în fața imobilului, dar în cele din urmă au plecat să doarmă la rude sau la prieteni, acolo unde și-au petrecut ultimele nopți.

Astăzi, în a patra zi de la evacuare, câțiva locatari au revenit în fața imobilului, după ce au aflat, din presă, că autoritățile au decis să permită accesul în bloc. Cu o condiție, însă: administratorul, același care a ales firma care a făcut deratizarea ucigașă, să facă o igienizare cu un operator de profil.

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu
Recomandări

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu

„Am decis astăzi ca persoanele care au fost evacuate să se poată întoarce la casele lor, cu rezerva pentru administratorul societății care deține imobilul de pe Miorița nr. 8, ca înainte de a permite chiriașilor să reintre în locuințe, să facă o operațiune de igienizare a locului, pentru că este necesară această operațiune”, spunea, joi, Daniel Franțescu, subprefect de Timiș.

Autoritățile au explicat, miercuri seară, că măsurătorile specialiștilor nu mai arată substanțe toxice în blocul de pe Miorița 8.

În urma verificărilor efectuate de către echipa din cadrul MApN împreună cu echipajele CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear-n.r.) – ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență-n.r.), s-a confirmat încă odată că nu se înregistrează prezența substanțelor toxice în spațiile verificate”, transmitea ISU Timiș.

În blocul respectiv s-a găsit marți, 19 noiembrie (la o zi după decesul unei femei de 29 de ani și la 48 de ore după moartea a doi copii, de 3 ani și 10 luni), toxicitate ridicată în două apartamente, toxicitate medie în două apartamente și toxicitate scăzută în cinci apartamente.

Zilele următoare nu a mai fost relevată toxicitate în aer, spuneau cei de la ISU.

Citeşte şi:

UPDATE | Locatar dintr-un bloc evacuat din Timișoara, abandonat de autorități în casă. ISU Timiș: „Am bătut la ușa fiecărui apartament din imobil”

Un expert în lucrul cu fosfura de aluminiu dezvăluie adevărata dimensiune a dezastrului de la Timișoara. ”Gazul ăsta distruge și echipamentele de protecție!”

Fosfura de aluminiu a mai omorât oameni și în SUA, Thailanda, India și Iran. În Statele Unite este interzisă în zonele locuite

Wanda Nara, soția lui Icardi, a scandalizat Parisul. Poze la limita decenței lângă Turnul Eiffel!
GSP.RO

Wanda Nara, soția lui Icardi, a scandalizat Parisul. Poze la limita decenței lângă Turnul Eiffel!

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism