Mergi direct la conținut »
Autoritățile din Timișoara au cerut ajutorul armatei în cazul deratizării criminale. Presa locală: Mai mulți polițiști, contaminați
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Autoritățile din Timișoara au cerut ajutorul armatei în cazul deratizării criminale. Presa locală: Mai mulți polițiști, contaminați

Autoritățile din Timișoara au cerut ajutorul armatei în cazul deratizării criminale. Presa locală: Mai mulți polițiști, contaminați

O echipă a Ministerului Apărării Naționale a fost mobilizată la Timișoara pentru a face verificări suplimentare în cele trei blocuri în care a fost identificată prezența substanței toxice Delicia-Gastoxin. 43 de oameni sunt spitalizați în continuare.

De Daria Maria Diaconu, Raluca Diaconu,

UPDATE: 9 polițiști, inclusiv criminaliști, s-au prezentat la Urgențe după ce s-au contaminat la locul tragediei de la Timișoara, informează tion.ro.

Oamenii legii prezentau grețuri și vărsături, iar unora le-au ieșit analize proaste la ficat, în urma expunerii la substanța toxică.

Citește detalii AICI.

UPDATE: O echipă mobilă din cadrul MApN a ajuns la Timișoara pentru a face verificări suplimentare.

O echipă CBRN a Ministerului Apărării Naționale măsoară toxicitatea aerului în cele trei blocuri care au fost evacuate în Timișoara. Sosirea militarilor a fost prezentată de autorități ca fiind pentru măsurători suplimentare.


Anunțul a fost făcut de conducerea Poliției Timiș, într-o ședință a Consiliului Județean pentru Situații de Urgență.

Astfel, va fi făcută o acțiune de neutralizare, decontaminare și igienizare, pentru a înlătura orice sursă care ar putea pune în pericol sănătatea locatarilor.

După închiderea acestor verificări, va fi permis accesul total al locatarilor în blocurile de la adresele Miorița nr.4 și Vaida Voievod nr.1., respectiv celelalte două blocuri în care a fost folosit insecticidul criminal.

Aglomerație pe aeroportul din Cluj: aproximativ 1.800 de oameni, înghesuiți în parcare. 12 curse decolează astăzi spre Germania
Recomandări

Aglomerație pe aeroportul din Cluj: aproximativ 1.800 de oameni, înghesuiți în parcare. 12 curse decolează astăzi spre Germania

 

Structurile implicate în gestionarea situației au desfăşurat următoarele acţiuni:

  • Ministerul Sănătăţii a dispus, prin echipa de control trimisă la Timişoara, ca DSP Timiş să intre în imobilele afectate de folosirea insecticidului identificat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş şi să determine gradul de poluare şi radioactivitate al aerului din încăperi.
  • ISU Timiş a asigurat sprijinul specialiştilor Ministerului Sănătăţii şi DSP cu două echipaje CBRN pentru detecţia substanţelor toxice şi un echipaj SMURD şi monitorizează în continuare situaţia persoanelor evacuate, oferindu-le acestora sprijin prin cazare.
  • IPJ Timiş continuă activitatea de cercetare penală pentru lămurirea şi elucidarea tuturor aspectelor referitoare la dosarul penal deschis în cauză.
  • Inspectoratul Județean de Jandarmi asigură paza bunurilor și restricționează accesul în locații.

Până la acest moment s-au efectuat examene toxicologice de către inspectorii Inspecției Sanitare de Stat, din cadrul DSP Timiș, pentru a se determina calitatea aerului, dacă mai este încărcat cu materiale care pun în pericol sănătatea locatarilor.

Șocul unui medic din Suceava: „Pacienții ridică mâinile după mine și strigă Domnule doctoooor! Nu știu dacă sunt strigoi sau zombie”
Recomandări

Șocul unui medic din Suceava: „Pacienții ridică mâinile după mine și strigă Domnule doctoooor! Nu știu dacă sunt strigoi sau zombie”

 

Rezultatele prezentate de către DSP Timiș, la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, în urma verificărilor efectuate nu indică prezența unor substanțe toxice în spațiile verificate.

Trei persoane, o femeie și doi copii, au murit în urma deratizării unui bloc din strada Miorița nr. 8 din Timișoara. În prezent, sunt internate 43 de persoane, dintre care 32 de copii. Firma care a făcut deratizarea este Bistim dera SRL. Deratizarea a fost făcută cu Delicia-Gastoxin, care are în compoziție fosfură de aluminiu, o substanță extrem de toxică.

Close
Închide
  Close