De Dragoș Tănase,

Din cele 28.694 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.247 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc), 16.409 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.

Cele mai multe locuri de muncă la nivel naţional sunt pentru agent de securitate (1.927 locuri de muncă), ucenic (1.342 locuri de muncă), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.203), lucrător comercial (1.118), muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.064), manipulant mărfuri (766), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie (652), ambalator manual (620), confecţioner-asamblor articole din textile (610), lăcătuş mecanic (593), vânzător (587), muncitor necalificat la ambalarea produselor solide şi semisolide (535).

Tu știi ce job ți se potrivește? Fă acest test de carieră și vezi ce meserie ai putea avea!

Oferta locurilor de muncă la nivel naţional poate fi consultată pe site-ul Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), www.anofm.ro, la secţiunea Persoane fizice/Locuri de muncă vacante.

Citeşte şi:

Cade un mit! Candidații peste 40 de ani sunt printre cei mai căutați de angajatorii români

Români vs roboți. Automatizarea va putea înlocui jumătate dintre locurile de muncă din România. Peste 4,5 milioane de joburi, în pericol

10 joburi în educație ca să câștigi experiență în lucrul cu copiii

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!
GSP.RO

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută