Compania chineză va furniza echipamente pentru rețeaua 5G din Marea Britanie, dar nu și pentru porțiunile ”sensibile”, care alcătuiesc ”nucleul” rețelei.

În plus, echipamentele gigantului chinez vor acoperi maxim 35% din piață și nu vor fi folosite în apropierea bazelor militare sau a sit-urilor nucleare.

”Suntem conștienți de provocarea reprezentată de Huawei, căruia azi i-am confirmat statutul de ”furnizor de mare risc””, a spus o sursă din guvern pentru The Guardian.

Dar situația de pe piață nu a oferit prea multe alternative oficialilor, care s-au temut că excluderea companiei ar fi întârziat implementarea tehnologiei cu doi-trei ani, ar fi crescut costurile pentru consumatori și ar fi afectat creșterea economică.

Rolul ”limitat” în construirea rețelei 5G pare totuși să mulțumească compania chineză.

”Huawei este reasigurat de confirmarea guvernului britanic că putem continua, împreună cu clienții noștri, implementarea tehnologiei 5G”, a declarat șeful Huawei din Regatul Unit, Victor Zhang.

Premierul Boris Johnson a fost presat de Donald Trump, dar și de unii parlamentari conservatori, să excludă complet implicarea Huawei în construirea rețelei, din motive de securitate națională.

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ
Recomandări

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ

 

Dar Beijingul a avertizat Londra că o astfel de măsură ar avea efecte negative asupra relațiilor comerciale.

SUA acuză gigantul din domeniul telecomunicațiilor că ar practica spionajul, în folosul autorităților de la Beijing, rol negat de oficialii companiei.

Germania și Franța ar putea urma exemplul Marii Britanii. Ce face România

Principalele puteri economice ale UE, inclusiv Germania sau Franța, s-au arătat reticente în a răspunde presiunii exercitate de SUA.

La începutul lunii noiembrie 2019, și guvernul maghiar, care are o relație bună bilaterală cu Beijingul, a anunțat că Huawei va construi reţeaua de telecomunicaţii 5G din Ungaria.

Dar mai multe state europene, inclusiv România, au semnalat că ar putea interzice accesul Huwaei.

În România, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, Sorin Grindeanu, a anunţat în octombrie 2019 amânarea licitației pentru acordarea licenţelor 5G pentru anul acesta.

Unul dintre motive a fost transpunerea Memorandumului cu SUA, semnat în august la Washington, în timpul vizitei lui Klaus Iohannis la Casa Albă.

Conform acestui memorandum, furnizorii de reţele 5G trebuie să fie supuşi unei evaluări riguroase, iar protejarea reţelelor de comunicaţii de generaţie viitoare împotriva perturbării sau manipulării şi asigurarea vieţii private a libertăţilor individuale ale cetăţenilor sunt vitale.

Citeşte şi:

Un tren de metrou a deraiat și stă înfipt în peretele depoului Berceni de un an. Metrorex abia a scos la licitație repunerea pe șine!

UPDATE: Suspiciunile de coronavirus de la Cluj nu se confirmă. Femeia venită din Vietnam a fost transportată preventiv la spital

O multinațională livrează mâncare Spitalului din Craiova fără autorizație sanitar-veterinară!

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 27 februarie 2020. Berbecii au parte de o zi destul de tensionată
HOROSCOP

Horoscop 27 februarie 2020. Berbecii au parte de o zi destul de tensionată