Mergi direct la conținut »
Lucrările la Podul Grant continuă, pe 8 mai, cu breteaua de coborâre pe Calea Giuleşti spre Pasajul Basarab
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Lucrările la Podul Grant continuă, pe 8 mai, cu breteaua de coborâre pe Calea Giuleşti spre Pasajul Basarab

Lucrările la Podul Grant continuă, pe 8 mai, cu breteaua de coborâre pe Calea Giuleşti spre Pasajul Basarab

Lucrările la Podul Grant continuă pe breteaua de coborâre pe Calea Giuleşti spre Pasajul Basarab/Calea Plevnei. Astfel, circulaţia va fi restricţionată pe această rută, începând de miercuri, 8 mai, informează Primăria Municipiului București (PMB), prin intermediul unui comunicat.

De Dragoș Tănase,

„Primăria Capitalei continuă lucrările de reabilitare şi consolidare a Podului Grant, în acest scop urmând ca o nouă bretea să fie închisă. Astfel, începând cu data de 8 mai 2019, ora 11,00, se va restricţiona circulaţia pe breteaua de coborâre pe Calea Giuleşti spre Pasajul Basarab/Calea Plevnei a Podului Grant (aferenta sensului de circulaţie Turda – Crângaşi). Se poate utiliza ca variantă de ocolire strada 9 Mai”, a precizat PMB, care menționează că traficul pe Podul Grant nu va fi afectat.

Proiectul este realizat de Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti. Conform aceleiaşi surse, este vorba despre prima intervenţie după mai bine de 12 ani de la ultimele reparaţii. Pasajul supratraversează liniile de cale ferată şi face legătura între bd. Ion Mihalache şi Calea Giuleşti.

„Pe breteaua închisă, Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti va executa lucrări de demontare a rosturilor de dilataţie existente, de frezare a sistemului rutier existent, de aşternere a hidroizolaţiei şi înlocuire a elementelor de siguranţă rutieră existente (parapeţi metalici). Totodată, va fi realizată aşternerea mixturilor asfaltice, vor fi montate dispozitivele de acoperire a rosturilor şi parapetul de protecţie”, se mai arată în comunicat.

Lucrări similare vor fi realizate, în lunile următoare, şi la celelalte bretele ale pasajului. Alte lucrări vor fi făcute, ulterior, la pasajul denivelat superior: lucrări de infrastructură, la structură de rezistenţă şi la suprastructură (montarea parapetului pietonal şi a celui de protecţie).

De asemenea, se va interveni pentru reabilitarea liniei de tramvai şi pentru asigurarea siguranţei circulaţiei (semnalizarea rutieră provizorie şi semnalizarea rutieră definitivă), menţionează PMB.

Lucrările de reabilitare la Podul Grant au început pe 8 aprilie. Atunci, șoferii au fost afectați de închiderea bretelei spre Giulești, Crângași și Militari.

Lucrările la pasaj şi indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi în luna septembrie 2018, după ce în baza unei expertize tehnice starea pasajului a fost încadrată ca „nesatisfăcătoare”.

Foto: Vlad Chirea


Citește și:

Muncitorii care reparau Podul Grant au turnat bitum pe rosturile de dilatație, iar Gabriela Firea a distribuit fotografiile pe Facebook. Care este explicația Primăriei

Linia de tramvai 41 se suspendă parțial pentru două luni

Sens unic pe Fabrica de Glucoză! Șoferii vor circula doar dinspre Şoseaua Petricani – Nod A3 spre Şoseaua Barbu Văcărescu


Close
Închide
  Close