Mergi direct la conținut »
UPDATE | Muncitorii care reparau Podul Grant au turnat bitum pe rosturile de dilatație, iar Gabriela Firea a distribuit fotografiile pe Facebook. Care este explicația Primăriei
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

UPDATE | Muncitorii care reparau Podul Grant au turnat bitum pe rosturile de dilatație, iar Gabriela Firea a distribuit fotografiile pe Facebook. Care este explicația Primăriei

Primăria Municipiului București a postat pe Facebook imagini în muncitorii care reparau Podul Grant din Capitală turnau bitum pe rosturile de dilatație. Numai că acest lucru este împotriva regulilor din domeniu, căci acestea au ca rol absorbția mișcărilor care apar la dilatația sau contracția podului, în caz de caniculă sau ger. Instituția susține că acoperirea rosturilor este temporară, până la repararea acestora.

De Daniel Ionașcu,

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a distribuit fotografiile pe Facebook, iar fostul Ministru al Sănătății Vlad Voiculescu acuză primăria de incompetență.

”Primăria Municipiului București tocmai a atins un nou nivel maxim de… cum să îi spunem? Incompetență sau mai mult decât atât? Ați văzut cum asfaltează băieții rosturile de dilatație?

Mândria de facebook a PMB. Și desigur, a primăriței.

De la cei care pun bitum, la dirigintele de șantier, la cel care a facut fotografia, la Gabriela Firea cand a dat share… oare niciunul nu știe ce e chestia aia argintie acolo, nu s-a întrebat niciunul de ce e de-a latul podului și străpunge și lateralele? Niciunul???

Rosturi (sic) de dilatație au rolul de a absoarbi mişcările care apar de la diferenţe de temperatură, deformarea şi contracţia structurii şi sarcina de trafic”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

PMB: Acoperirea este temporară, rosturile erau rupte

Primăria Municipiului București a transmis că acoperirea este temporară, până când vor fi reparate și rosturile de dilatație.

”Având în vedere că circulația rutieră nu a fost întreruptă pe breteaua care apare în fotografii și pentru că rosturile de dilatație erau rupte în totalitate în acea zonă, pentru prevenirea accidentelor, echipa de muncitori care lucrează la consolidarea podului a astupat gropile provizoriu, cu mixtură stocabila.

Subliniem faptul că este vorba de lucrări provizorii, care au fost executate în regim de urgență, pentru siguranța în trafic a șoferilor care tranzitau zona”, spune Primăria.

Lucrările de consolidare a Podului au început în data de 8 aprilie și se desfășoară prin intermediul Companiei Municipale Străzi, Poduri și Pasaje București. Valoarea investiției se ridică la 52,2 milioane lei, iar lucrările trebuie să fie gata în 2 ani.

Ironii pe internet

Internauții au sesizat eroare și au început să comenteze ironic.

”Se rezolva cu o Ordonanță de Urgență în care se va specifica foarte clar că se interzice orice formă de dilatare a podurilor . Ce atâta caz?”, spune unul dintre aceștia.

”Prostia la superlativ!!!”, comentează altul în altă parte.

Close
Închide
  Close