Mergi direct la conținut »
Ludovic Orban, audiat la DNA într-un nou dosar
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Ludovic Orban, audiat la DNA într-un nou dosar

Președintele PNL, Ludovic Orban, est audiat, joi, de procurorii anticorupție. Liderul liberalilor a fost chemat să dea declarații după ce Viorel Cataramă a depus o plângere pe numele său și a altor 15 membri din conducerea partidului.

UPDATE 11.10: La ieşirea din sediul DNA, Orban a declarat că a fost audiat în calitate de martor, fiind chemat ca urmare a sesizărilor făcute de Viorel Cataramă, care contestă decizia de excludere din PNL. ”Contestă decizia de excludere şi decizia Consiliului Naţional  pentru că patru luni de zile a atacat sistematic conducerea partidului, pe mine personal, decizii ale partidului. Am şi prezentat la data respectivă motivele”, a explicat Orban.

Ludovic Orban l-a acuzat pe Cataramă că acţionează ca un „agent al PSD în PNL”. „Noi, când am depus sesizările la Parchet, am depus împotriva unor abuzuri grave făcute de PSD, de preşedinţii PSD, de premierii PSD. De altfel, domnul Cataramă – unul dintre atacurile domnului Cataramă a fost tocmai cel legat de faptul că am depus sesizare penală împotriva lui Dragnea şi a lui Dăncilă. (…) Nu văd absolut niciun motiv pentru depunerea unei sesizări. Dar, nu am niciun motiv de îngrijorare”, a susţinut liderul PNL.

„Faptul că sunt aici este rezultatul unei sesizări. În ceea ce priveşte motivul josnic prin care domnul Cataramă înţelege să facă politică, prefer să nu comentez. Cred că orice om care în PNL mai avea un dubiu legat de justeţea deciziei de excludere nu mai are nici un dubiu, pentru că domnul Cataramă acţionează ca un agent al PSD în PNL, nicidecum ca un reprezentant al PNL”, a afirmat Orban.


Audierea lui Orban vine după ce la începutul acestei săptămâni, Cataramă a fost chemat să dea declarații în calitate de martor.

Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”
Recomandări

Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”

 

Viorel Cataramă a depus plângere penală la DNA față de Ludovic Orban, Robert Sighiartău, Laurenţiu Leoreanu, Ben-Oni Ardelean, Florin Cîţu, Adrian Oros, Virgil Guran, Ioan Bălan, Vlad Nistor, Costel Alexe, Viorel Badea, Adrian Miuţescu, Nicolae Giugea şi George Şişcu. El îi acuză pe aceștia de ilegalități după ce la începutul lunii iulie au decis excluderea sa din partid.

Pe 9 iulie, conducerea PNL a decis excluderea din partid a lui Viorel Cataramă, la propunerea liderului Ludovic Orban. Excluderea a fost cerută pentru atacuri la adresa partidului. ”Avem un Statut, am aplicat Statutul”, a spus Ludovic Orban, după decizia conducerii PNL.


Citește și: Întrebare de doi lei la referendumul de 163 de milioane de lei. Ce au înțeles românii: „Eu am amante, nu mă duc la niciun referendum” – VIDEO


 

Close
Închide
  Close