Mergi direct la conținut »
UPDATE. Conducerea PNL a decis excluderea din partid a lui Viorel Cataramă; Orban: ”Avem un Statut, am aplicat Statutul”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

UPDATE. Conducerea PNL a decis excluderea din partid a lui Viorel Cataramă; Orban: ”Avem un Statut, am aplicat Statutul”

Conducerea PNL a decis excluderea din partid a lui Viorel Cataramă, la propunerea liderului Ludovic Orban. De asemenea, Ionel Bogdan, președintele filialei Maramureș este propus pentru sancționarea cu avertisment, în urma declarațiilor din ultima perioadă. Orban a cerut excluderea lui Cataramă pentru atacurile la adresa partidului. ”Avem un Statut, am aplicat Statutul”, a spus Ludovic Orban, după decizia conducerii PNL.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 15.30 Preşedintele PNL Maramureş, Ionel Bogdan, a declarat luni că îşi asumă decizia Biroului Executiv al partidului de sancţionare a sa cu avertisment, însă a subliniat că îi va cere preşedintelui liberalilor, Ludovic Orban, în şedinţa Biroului Politic Naţional, să prezinte un raport de evaluare a activităţii.

„Am auzit şi eu din presă. Normal ar fi fost să fiu invitat la şedinţa BEx atunci când este pus în discuţie numele meu. Niciun fel de problemă, vom discuta în BPN. Eu ceea ce am solicitat voi solicita şi în BPN, ceea ce am solicitat în spaţiul public. (…) Eu nu am fost propus spre excludere, ci spre sancţionare, ceea ce este o mustrare. Mi-o asum, nu e niciun fel de problemă”, a spus Ionel Bogdan, menţionând că îi va solicita preşedintelui Ludovic Orban să prezinte un raport de evaluare a activităţii.

El a subliniat că nu are un motiv de nemulţumire faţă de Ludovic Orban, ci faţă de direcţia în care se îndreaptă Partidul Naţional Liberal.

Orban: Cine nu respectă deciziile partidului, voi aplica prevederile statutare

UPDATE ora 14.30 Liderul PNL Ludovic Orban a vorbit, după votul din conducerea partidului, despre decizia de excludere din partid a lui Viorel Cataramă.

„Avem un Statut, am aplicat Statutul. Cine are de exprimat puncte de vedere are cadrul partidului la dispoziţie, eu am permis, ba chiar am încurajat exprimarea de puncte de vedere în interiorul partidului. Pentru cine vorbeşte în afara partidului, cine nu respectă deciziile partidului, cine se duce şi transmite informaţii negative despre PNL în mass-media, voi aplica prevederile statutare”, a spus Orban.

Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”
Recomandări

Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”

 

UPDATE ora 13.00 Decizia de excludere din partid a lui Viorel Cataramă a fost luată cu majoritate de voturi, în ședința conducerii PNL. S-au înregistrat 18 voturi pentru și 6 împotrivă.

Cataramă a intrat de mai multe ori în conflict cu actuala conducere a partidului. În mai, acesta cerea demisia liderului PNL Ludovic Orban, acuzându-l că a dus partidul într-o situaţie limită. Cererea venea în contextul informaţiilor potrivit cărora Tudor Chirilă este preferat de unii liberali pentru Primăria Capitalei, artistul negând şi catalogând PNL un „partid toxic”.

Prim-vicepreşedinte PNL-Sector 2 Viorel Cataramă anunța că îşi va depune candidatura pentru a fi nominalizat de Partidul Național Liberal (PNL) drept candidat la alegerile pentru Primăria Capitalei şi a subliniat că liberalii o pot „bate” pe Gabriela Firea, cu condiţia să elimine „elementele socialiste” din discursul politic

Close
Închide
  Close