Mergi direct la conținut »
Ludovic Orban a fost propus premier de PNL. Ce decizii a mai luat Biroul Politic Național pentru anul electoral 2019
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ludovic Orban a fost propus premier de PNL. Ce decizii a mai luat Biroul Politic Național pentru anul electoral 2019

Ludovic Orban a fost propus premier de PNL. Ce decizii a mai luat Biroul Politic Național pentru anul electoral 2019

Ludovic Orban a fost propus premier de PNL. Consililul Național al Partidului Național Liberal a validat propunerea prin care Ludovic Orban, liderul liberalilor, să fie desemnat pentru funcția de prim-ministru din partea partidului. Totodată, conducerea PNL a decis, duminică, să-l susțină pe Klaus Iohannis pentru funcția de președinte al României pentru alegerile din 2019.

Consiliul Naţional al PNL a aprobat propunerea ca Ludovic Orban să fie propus de partid pentru funcţia de prim-ministru.

Pentru propunerea de prim-ministru al PNL a candidat şi Viorel Cataramă. Orban a obținut 685 de voturi „pentru”, iar Cataramă a înregistrat 113 de voturi „pentru”. De asemenea, au fost înregistrate 23 de voturi nule.

Totodată, conducerea partidului a decis să-l desemneze pe Klaus Iohannis drept candidat la funcția de președinte din partea PNL. Propunerea a fost votată favorabil de 793 de liberali, iar 24 de voturi au fost nule.

Ludovic Orban a propus conducerii PNL validarea lui Klaus Iohannis drept candidat al liberalilor la prezidențiale pentru al doilea mandat. Consiliul Naţional al PNL şi-a deschis duminică lucrările cu introducerea pe ordinea de zi a două noi puncte faţă de cele anunţate, validarea ca propunere pentru funcţia de prim-ministru a liderului liberalilor, Ludovic Orban, şi a celei de candidat la funcţia de preşedinte al României, pentru alegerile din 2019, a lui Klaus Iohannis.

Cele două propuneri urmează să fie supuse votului secret al delegaţilor la reuniune. Pentru a fi votat ca premier al PNL în cadrul CN şi-a anunţat candidatura şi Viorel Cataramă.

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea
Recomandări

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea

 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că liberalii vor veni în perioada următoare și cu un program de guvernare.

„Ni se cere de foarte mulţi analişti, comentatori şi foarte mulţi cetăţeni să venim cu un program de guvernare şi vom veni cu un program de guvernare, dar nu un program de guvernare scris pe picior, nu aşa un program de guvernare cum a fost programul pe care l-a prezentat actualul partid de guvernare, o colecţie de minciuni scoase din cărţile cu baronul Munchausen. Trebuie să venim cu răspunsuri serioase, profunde, care să se bazeze pe analize, pe studii de impact”, a spus Orban la reuniunea Consiliul Naţional al PNL.

PNL votează deschiderea către societate: Filialele judeţene al PNL vor avea pagină de internet

Consiliul Naţional al PNL a adoptat deja o rezoluţie pentru transparenţă şi deschidere către societate a partidului.

Ministerul Sănătății, reacție în cazul doctorului filmat în timp ce operează fără echipament de protecție
Recomandări

Ministerul Sănătății, reacție în cazul doctorului filmat în timp ce operează fără echipament de protecție

 

Rezoluţia a fost prezentată de Violeta Alexandru, consilier al preşedintelui PNL, Ludovic Orban.

„O societate este democratică în măsura în care între aleşi şi cetăţeni există o relaţie permanentă. Nu sunt adepta, şi nici dvs., a intensificării dialogului cu cetăţenii numai în preajma alegerilor cu câteva săptămâni, cu câteva zile înainte, aşa cum alte forţe politice o fac, pentru că uită şi nu li se pare important să pună acest lucru pe un plan prioritar. Am fost oripilată ca om care nu are deloc acest blocaj şi frică de oameni, indiferent dacă a greşit sau nu, de scena de la Congresul PSD de ieri – garduri, jandarmi, dube. Nu, indiferent de ceea ce se întâmplă cu partidul, nu trebuie să se ajungă aici”, a spus Violeta Alexandru.

Rezoluţia prevede că filialele judeţene vor avea o pagină de internet unde se vor găsi cu uşurinţă informaţii precum: CV-urile reprezentanţilor partidului în autorităţile judeţene şi locale, dar şi la nivel naţional, câte o adresă de e-mail a fiecăruia şi numerele de telefon, programul audienţelor săptămânale şi toate poziţiile publice ale partidului. Documentul stipulează ca pe fiecare pagină de internet să fie poziţionat cât mai vizibil formularul de înscriere pentru orice persoană dornică să se alăture echipei PNL, un formular simplificat şi conectat la baza de date naţională a partidului pentru păstrarea unei evidenţe riguroase.

Rezoluţia stipulează şi organizarea de comunicări constante cu presa locală şi consultări permanente cu organizaţiile patronale, sindicale, civice şi cu orice grup de iniţiativă în plan local, acţiuni de tip „uşi deschise”.

„Parasite” în pădurile României. O familie trăiește într-un grajd și speră că într-o zi își va putea construi o casă doar pentru ea
Recomandări

„Parasite” în pădurile României. O familie trăiește într-un grajd și speră că într-o zi își va putea construi o casă doar pentru ea

 

În cadrul Biroul Politic Național al PNL vor fi prezentate obiectivele partidului pentru 2018, modelul planului de acțiuni și a criteriilor de evaluare a filialelor teritoriale și programe de training- ”Caravana Liberală”, care vizează dezbateri organizate în fililale, atât pentru membri, cât și pentru cei interesați și susținute de profesori universitari, în speciale pe zona economică, scrie Agerpres.

În cadrul Consiliului Național al PNL, care este convocat de două ori pe an, va fi prezentat raportul de activitate al Biroului Executiv și al grupurilor parlamentare. Totodată, vor fi adoptate modelul de plan de acțiuni și o rezoluție privind strategia partidului de deschidere către societate. Cea din urmă vizează o simplificare a procedurii de adeziune la PNL.


Citește și REPORTAJ VIDEO de la Congresul PSD/ Dragnea s-a reîncărcat cu ,,forța binelui”, disidenții au fost executați


 

Close
Închide
  Close