Mergi direct la conținut »
UPDATE. Klaus Iohannis, candidat la președinție din partea PNL; Ludovic Orban, premierul liberalilor
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. Klaus Iohannis, candidat la președinție din partea PNL; Ludovic Orban, premierul liberalilor

UPDATE. Klaus Iohannis, candidat la președinție din partea PNL; Ludovic Orban, premierul liberalilor

Klaus Iohannis, candidat la președinție din partea PNL. Consiliul Național al Partidului Național Liberal și Biroul Politic Național al partidului se vor întruni duminică la Palatul Parlamentului. Pe ordinea de zi figurează stabilirea unor criterii de evaluare a filialelor teritoriale ale liberalilor. Liberalii urmează să voteze susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis, pentru un nou mandat de președinte și validarea lui Ludovic Orban, liderul PNL, pentru funcția de premier, în cazul în care liberalii vor ajunge la guvernare.

UPDATE. Consiliul Naţional al PNL a validat propunerea ca Ludovic Orban să fie propus de partid pentru funcţia de prim-ministru, iar Klaus Iohannis, candidat la funcţia de preşedinte al României pentru alegerile din 2019.

Pentru propunerea de prim-ministru al PNL a candidat şi Viorel Cataramă. Orban a obținut 685 de voturi „pentru”, iar Cataramă a înregistrat 113 de voturi „pentru”. De asemenea, au fost înregistrate 23 de voturi nule.

Propunerea de desemnare a lui Klaus Iohannis drept candidat la funcţia de preşedinte din partea PNL a fost votată favorabil de 793 de liberali, iar 24 de voturi au fost nule.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban a spus, după vot, că liberalii au candidat la alegerile prezidenţiale din 2019, în persoana actualului şef al statului, Klaus Iohannis.

„PNL are candidat la funcţia de preşedinte al României, în persoana lui Klaus Iohannis, actual preşedinte al României. De asemenea, PNL, în conformitate cu prevederile statutare, a decis candidatul partidului la funcţia de prim-ministru. Le mulţumesc tuturor colegilor care şi-au exprimat încrederea în capacitatea mea de a gira această candidatură”, a declarat Ludovic Orban, în plenul Consiliului Naţional, după anunţarea rezultatului votului care l-a confirmat ca propunere de premier al PNL.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Ludovic Orban a propus conducerii PNL validarea lui Klaus Iohannis drept candidat al liberalilor la prezidențiale pentru al doilea mandat. Consiliul Naţional al PNL şi-a deschis duminică lucrările cu introducerea pe ordinea de zi a două noi puncte faţă de cele anunţate, validarea ca propunere pentru funcţia de prim-ministru a liderului liberalilor, Ludovic Orban, şi a celei de candidat la funcţia de preşedinte al României, pentru alegerile din 2019, a lui Klaus Iohannis.

Cele două propuneri urmează să fie supuse votului secret al delegaţilor la reuniune. Pentru a fi votat ca premier al PNL în cadrul CN şi-a anunţat candidatura şi Viorel Cataramă.

PNL votează deschiderea către societate: Filialele judeţene al PNL vor avea pagină de internet

Consiliul Naţional al PNL a adoptat deja o rezoluţie pentru transparenţă şi deschidere către societate a partidului.

O tânără operată de alt chirurg decât i se promisese s-a ales cu o complicație pe viață: «Am fost un experiment»
Recomandări

O tânără operată de alt chirurg decât i se promisese s-a ales cu o complicație pe viață: «Am fost un experiment»

 

Rezoluţia a fost prezentată de Violeta Alexandru, consilier al preşedintelui PNL, Ludovic Orban. „O societate este democratică în măsura în care între aleşi şi cetăţeni există o relaţie permanentă. Nu sunt adepta, şi nici dvs., a intensificării dialogului cu cetăţenii numai în preajma alegerilor cu câteva săptămâni, cu câteva zile înainte, aşa cum alte forţe politice o fac, pentru că uită şi nu li se pare important să pună acest lucru pe un plan prioritar. Am fost oripilată ca om care nu are deloc acest blocaj şi frică de oameni, indiferent dacă a greşit sau nu, de scena de la Congresul PSD de ieri – garduri, jandarmi, dube. Nu, indiferent de ceea ce se întâmplă cu partidul, nu trebuie să se ajungă aici”, a spus Violeta Alexandru.

Rezoluţia prevede că filialele judeţene vor avea o pagină de internet unde se vor găsi cu uşurinţă informaţii precum: CV-urile reprezentanţilor partidului în autorităţile judeţene şi locale, dar şi la nivel naţional, câte o adresă de e-mail a fiecăruia şi numerele de telefon, programul audienţelor săptămânale şi toate poziţiile publice ale partidului. Documentul stipulează ca pe fiecare pagină de internet să fie poziţionat cât mai vizibil formularul de înscriere pentru orice persoană dornică să se alăture echipei PNL, un formular simplificat şi conectat la baza de date naţională a partidului pentru păstrarea unei evidenţe riguroase.

Tolo: Ce putem face? Să nu-i lăsăm pe cei fără ajutor să cadă în uitare!
Recomandări

Tolo: Ce putem face? Să nu-i lăsăm pe cei fără ajutor să cadă în uitare!

 

Rezoluţia stipulează şi organizarea de comunicări constante cu presa locală şi consultări permanente cu organizaţiile patronale, sindicale, civice şi cu orice grup de iniţiativă în plan local, acţiuni de tip „uşi deschise”.


În cadrul Biroul Politic Național al PNL vor fi prezentate obiectivele partidului pentru 2018, modelul planului de acțiuni și a criteriilor de evaluare a filialelor teritoriale și programe de training- ”Caravana Liberală”, care vizează dezbateri organizate în fililale, atât pentru membri, cât și pentru cei interesați și susținute de profesori universitari, în speciale pe zona economică, scrie Agerpres.

În cadrul Consiliului Național al PNL, care este convocat de două ori pe an, va fi prezentat raportul de activitate al Biroului Executiv și al grupurilor parlamentare. Totodată, vor fi adoptate modelul de plan de acțiuni și o rezoluție privind strategia partidului de deschidere către societate. Cea din urmă vizează o simplificare a procedurii de adeziune la PNL.


EXCLUSIV/ Liviu Vârciu, dezvăluiri despre petrecerile-monstru de ziua lui. A spart 10.000 de euro la 32 de ani!

EXCLUSIV/ Cosmin Natanticu, pus de nașul Bobonete să facă repede un copil! Actorul se însoară la toamnă

Tinerii din UE vor putea să călătorească gratis cu trenul în toată Europa

 

Close
Închide
  Close