Mergi direct la conținut »
Ludovic Orban reclamă încercări de sabotare a prezenței la referendum din partea unor operatori de tabletă
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ludovic Orban reclamă încercări de sabotare a prezenței la referendum din partea unor operatori de tabletă

Ludovic Orban reclamă încercări de sabotare a prezenței la referendum din partea unor operatori de tabletă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că primit semnale din aproape toate judeţele că ar exista operatori de tabletă "care fac tot posibilul pentru a-i determina" pe cetăţeni să nu se înregistreze la votul pentru referendum, transmite Agerpres.

De Adrian Ilie,

„Un lucru extrem de grav pe care îl semnalăm este insistenţa ilegală a operatorilor de tabletă în a-i determina pe români să nu se înregistreze la votul pentru referendum. În decizia Biroului Electoral Central, operatorii de tabletă trebuie să informeze cetăţenii că pot să voteze la ambele scrutine – şi la alegerile pentru Parlamentul European, şi la referendum. Nu trebuie să îi întrebe pe oameni în mod insistent dacă sunt siguri că votează la referendum. Nu trebuie să îi întrebe pe oameni dacă votează la referendum. Nu trebuie să repete niciun fel de întrebare legată de referendum. Avem semnale din aproape toată ţara, din aproape toate judeţele că există foarte mulţi operatori de tabletă din cadrul secţiilor de votare care fac tot posibilul pentru a-i determina pe oameni să nu se înregistreze la votul pentru referendum”, a arătat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Orban a menţionat că le-a transmis reprezentanţilor PNL din secţiile de votare să monitorizeze dialogul dintre operatorul de tabletă şi cetăţenii români veniţi la vot şi să se asigure că operatorii nu influenţează alegătorii.

Liberalii pregătesc plângeri penale

„În caz contrar, le-am solicitat tuturor delegaţilor de la secţiile de votare să depună plângere penală împotriva operatorului de tabletă, să solicite preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare să determine operatorul de tabletă la un comportament corect, legal şi în conformitate cu decizia Biroului Electoral Central, iar în cazul în care preşedintele biroului electoral al secţiei de votare refuză şi el să determine un comportament legal al operatorului de tabletă, să iniţieze toate demersurile legale”, a menţionat el.

Orban a semnalat și alte nereguli pe care le-ar fi observat liberalii care reclamă suspiciuni de ”turism electoral” în București și Dolj, refuzul unor președinți de secții de votare de a trimite urnele mobile în spitale, aplicarea incorectă a ștampilei de control pe buletinele de vot și prezența unor aleși locali ai PSD în secțiile de votare sau în exteriorul lor care ar încerca să convingă alegătorii să nu voteze și la referendum.

„În cazul în care acest comportament ilegal persistă, vom formula plângeri penale împotriva tuturor aleşilor locali care încearcă să îi determine pe oameni să nu voteze la referendum”, a subliniat.


Citește și:

PNL va depune plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, pentru cozile de la secţiile de votare din diaspora

Close
Închide
  Close