Mergi direct la conținut »
Luptătorul olimpic Alin Alexuc a scăpat de procesul în care e acuzat de ultraj
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Luptătorul olimpic Alin Alexuc a scăpat de procesul în care e acuzat de ultraj

Luptătorul olimpic Alin Alexuc a scăpat de procesul în care e acuzat de ultraj

Luptătorul de greco-romane Alin Alexuc, calificat deja la Olimpiada de la Rio 2016, a scăpat de dosarul penal în care era acuzat de ultraj. Trimis în judecată pe motiv că ar fi lovit un poliţist, acesta a fost achitat ieri de magistraţii Judecătoriei Braşov.

Incidentul care l-a băgat în bucluc pe luptătorul originar din Botoșani s-a petrecut în martie 2014, la Braşov, când lotul naţional de lupte se afla în catonament pentru pregătirea de dinainte de Campiontele europene de la Helsinki.

Atunci, Alin Alexuc, împreună cu Dorin Pârvan, Tomi Hînoveanu şi Attila Tamaş s-au luat de o fată în timp ce se plimbau prin oraș, în timpul liber. Iubitul tinerei a intervenit să o apere, iar un poliţist îmbrăcat în civil a sărit în ajutorul perechii şi ar fi pulverizat spray paralizant. În acel moment s-a creat o busculadă în urma căreia poliţistul a ajuns în spital. După acest incident, sportivii au fost conduşi la secţie, iar Alexuc şi Hînoveanu au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ulterior eliberaţi.

Decizia nu este definitivă

În cadrul procesului în care au fost acuzați de ultraj, cei doi sportivi s-au apărat susținând că nu l-au lovit pe poliţist, ci doar au încercat să-l îndepărteze de amicul lor, pe care acest l-ar fi atacat. Magistrații Judecătoriei Brașov au decis ieri achitarea lui Alin Alexuc și a lui Tomi Hînoveanu întrucât ”nu există probe că au săvârşit infracţiunea”. Decizia nu este însă definitivă, fiind formulată în primă instanță, ci poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Alin Alexuc, în vărstă de 26 de ani, sportiv legitimat la CS Dinamo, este unul dintre cei mai valoroşi luptători ai momentului, fiind primul reprezentant al României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Născut pe 3 februarie 1990, Alin Alexuc şi-a început cariera sportivă la Botoşani, pe când avea doar 10 ani, iar în 2008 s-a transferat la CS Dinamo, obţinând titlul de vicecampion european şi mondial la juniori şi cadeţi.

Close
Închide
  Close